Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: Se-n-Se • TSO

Regeltechnieken

Voor wie:   

Leerlingen van een 6de jaar TSO elektriciteit-elektronica, elektromechanica of elektrische installatietechnieken hebben een uitstekende voorbereiding voor dit           specialisatiejaar secundair-na-secundair. Leerlingen met een 7 BSO-profiel nemen best eerst contact op met de school.

Wat:

Specialisatiejaar Se-n-Se : regeltechnieken

Waarom:

De leerlingen halen een bijkomend certificaat van een specialisatie die sterk gevraagd is door de industrie. Het verhoogt de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en biedt ook veel betere doorgroeikansen in de bedrijven.

Inhoud:

In deze richting komen vakgebieden zoals procesinstrumentatie, meettechnieken, automatisatie, PLC en netwerkcommunicatie , industriële elektronica en uiteraard regeltechnieken aan bod. Er worden geen algemene vakken aangeboden.

In deze opleiding vormt het laboratoriumwerk een essentieel onderdeel. Door blijvende investeringen in ons eigen labo regeltechnieken komen de leerlingen in contact met moderne technieken: Profi-Bus, Siemens PLC Step7-300, Hartprotocol, frequentieregelaars, smart transmitters, digitale regelaars, proceskalibratie, klepstellers, …

Met een eindwerk (vaak groepswerk) worden de leerlingen geconfronteerd met het praktisch uitvoeren van hun kennis. Daarnaast is er ook een stage om de binding met de regeltechniek in de industrie optimaal te houden. Jaarlijks organiseren we ook een meerdaags bezoek aan de bedrijven van Endress & Hauser in de omgeving van Basel.

Hierdoor groeien de werken voor de geïntegreerde proef uit tot kleine processen en worden de leerlingen geconfronteerd met het vakkundig meten van procesgegevens, het verwerken van standaardsignalen, het regelen van grootheden en het rapporteren van deze gegevens volgens de nieuwste datatechnologieën.

De afgestudeerden zijn klaar voor de diverse jobs in de industrie, zoals de onderhoudsfunctie van sterk geautomatiseerde processen.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be