EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Kunststofvormgevingstechnieken
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: Se-n-Se • TSO

Kunststofvormgevingstechnieken

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar TSO elektromechanica of mechanische vormgevingstechnieken  hebben een uitstekende voorbereiding voor dit specialisatiejaar secundair-na-secundair. Maar ook leerlingen met een vooropleiding chemie kunnen hier een praktische toepassing aanleren. Ook gemotiveerde leerlingen met een 7 BSO-profiel zijn welkom, maar nemen best eerst contact op met de school.

Wat:    

Specialisatiejaar Se-n-Se : kunststofvormgevingstechnieken

Waarom:

De leerlingen halen een bijkomend certificaat van een specialisatie die sterk gevraagd is door de industrie. Het verhoogt de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en biedt ook veel betere doorgroeikansen in de bedrijven.

Inhoud:

Edugo campus Glorieux is een centrumschool voor de kunststoffen en dit in nauwe samenwerking met de beroepsfederaties FABRIPLAST en FECHIPLAST en verschillende firma’s. Deze sector, die een duizendtal productie- en verwerkingsbedrijven telt, biedt werk aan bijna 35.000 mensen. De laatste jaren groeiden de investeringen in de sector twee keer zo snel als in de industrie in het algemeen. Voor Vlaanderen betekent dit meer dan 500 ondernemingen met meer dan 20.000 werknemers.

Onze school voelt zich reeds lang vertrouwd met de kunststoffen.  Leerlingen met een derde graad TSO in mechanisch getinte richtingen kunnen zich hier bekwamen in een toekomstgerichte industrietak. 

Om optimaal aan de eisen van de industrie te voldoen, beschikt de school over een uitgebreid machinepark waaronder: 4 spuitgietmachines, een blaas-folie-extrusielijn, een vlakfolie-extrusielijn, 2 thermovorm-machines, 3 compressiepersen en een spuitgietmachine voor thermo-harder. Daarnaast investeren we ook in een uitzonderlijk labo voor de kunststoffen.

Het overgrote deel van de lestijd wordt besteed aan het theoretisch duiden van de diverse technieken. Tijdens de praktijkuren wordt die theorie daadwerkelijk uitgeprobeerd. De leerlingen leren hoe ze kunststof kunnen bewerken:  ze leren lassen, lijmen, plooien of verspanen. Maar vooral het verwerken van het materiaal wordt hen bijgebracht: hoe ze kunnen spuitgieten, thermovormen, extruderen, persen en handlamineren.

Bekijk zeker deze promotiefilmpjes rond duaal leren in kunststofvormgevingstechnieken!
Korte versie
Uitgebreide versie

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be