EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Decoratie en Restauratie Schilderwerken
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / 7de jaar / BSO

Decoratie en Restauratie Schilderwerken

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO schilderen en decoratie volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Voorstelling lessenpakket:

7 decoratie en restauratieschilderwerk bouwt o.a. verder op de afdeling schilder – en decoratiewerken. De leerlingen krijgen naast de verdergaande training in decoratie en schilderen ook een opleiding in speciale imitatie-technieken (marmer, hout, …) en decoratieve technieken. Een klassiek interieur kent voor hen geen geheimen meer, maar ook moderne afwerkingstechnieken staan op het programma.

Marmer- en houtimitaties, sabloneren, polychromeren, bronzen, vergulden en mouleren : onze leerlingen proberen deze vaardigheden in de vingers te krijgen. Vooral de studie van het klassieke interieur krijgt nu de aandacht. Alle facetten ervan worden behandeld: stijl, kleurenharmonie, plantekenen, perspectieftekenen, ornament-studie en materialenstudie

Na dit 7de jaar behalen de leerlingen het diploma secundair onderwijs, wat hen ook toelaat om de overstap naar hoger onderwijs (bvb. bachelor interieurvormgeving) te overwegen. Maar uiteraard zijn ze vooral een gegeerde werknemer in de schildersbedrijven.

Wat na deze richting:

Het 6de jaar BSO schilderen en decoratiewerken is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de decoratie en restauratie schilderwerk.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de sector om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Engels 2
Frans 2
Decoratie & restauratie schilderwerk TV 7
Decoratie & restauratie schilderwerk PV 13

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be