EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Computergestuurde werktuigmachines
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO • BSO

Computergestuurde werktuigmachines

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar BSO werktuigmachines volgen dit specialisatiejaar.  Ze behalen een diploma secundair onderwijs.

Wat:

Specialisatiejaar 3de graad BSO : computergestuurde werktuigmachines

Waarom:

Het 6de jaar BSO werktuigmachines is geen finaliteit. De leerlingen volgen best het specialisatiejaar 7de  computergestuurde werktuigmachines.  Ze worden dan echte vakspecialisten waar de nijverheid om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

Inhoud:

7 computergestuurde werktuigmachines bouwt verder op de afdeling werktuigmachines. Door een combinatie van theorie, CAD-tekenen en praktijk worden ze de bedienaars van de CNC-machines, zowel voor seriewerk als voor eenmalige stukken.

De afgestudeerden uit deze richting werken,  na het zevende specialisatiejaar computergestuurde werktuigmachines, als machineoperator aan zowel conventionele als computergestuurde machines. Daarenboven zorgt het aanbod aan algemene vakken ervoor dat de leerlingen van het specialisatiejaar ook het diploma secundair onderwijs kunnen verwerven, wat hen ook toelaat om de overstap naar een SENSE-jaar te overwegen (bvb. naar kunststofvormgevingstechnieken). Maar uiteraard zijn ze vooral gegeerde werknemers in de verschillende metaalbedrijven.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be