EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Mechanische Vormgevingstechnieken
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad / TSO

Mechanische Vormgevingstechnieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een specifiek- technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad mechanische technieken.

Voorstelling lessenpakket:

Nadat de leerlingen in de tweede graad de basistechnieken hebben aangeleerd via projectmatige werking, komen ze in de derde graad tot zelfstandig werken op alle conventionele machines en computergestuurde draaibanken en freesmachines. Op onze campus kozen we er voor om, naast grote aandacht voor de verspaning, ook het nodige belang te hechten aan onderhoudstechnieken en kunststofverwerking. Zowel de ateliers als de labo’s zijn goed uitgerust en de leerlingen worden ook getraind in de mechanische automatie via pneumatica en hydraulica.

De opleiding vormt de leerling, samen met een stage en een GIP, tot een technicus die kan deelnemen in het arbeidsproces van de mechanische vormgeving. Het instellen en bedienen van conventionele machines ligt binnen zijn mogelijkheden. Ook CAD programma’s en besturingstechnieken zoals pneumatica en hydraulica zijn hem niet vreemd. Mede door de veertiendaagse kennismaking met een bedrijf in de loop van het zesde jaar onder de vorm van een bedrijfsstage, zijn onze leerlingen in staat hun opdracht als technicus aan te vatten. Niettemin raden wij onze leerlingen sterk aan om in eigen school te kiezen voor een specialisatiejaar. Naast de technische vakken zijn er nog 14 u algemene vakken. Samen vormt dit een mooie uitgebalanceerde opleiding.  Als metaal en vormgeving jou iets zeggen,  dan ligt  jouw toekomst wellicht in deze opleiding. 

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. De leerlingen kunnen hierna opteren voor directe tewerkstelling maar ideaal  is om daarna een Se-n-Se jaar te volgen. Sommige leerlingen opteren voor hoger onderwijs, type bachelor.

 

Lessentabel

Vak 5e jaar 6e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
Geschiedenis 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 2 2
Realisaties mechanische vormgeving TV 10 8
Realisaties mechanische vormgeving PV 10 12

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be