Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad • TSO

Houttechnieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een specifiek  technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad houttechnieken.

Wat:

3de graad TSO : houttechnieken

Waarom:

Deze opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. De leerlingen kunnen hierna opteren voor directe tewerkstelling maar ideaal  is om daarna een Se-n-Se jaar te volgen. Sommige leerlingen opteren voor hoger onderwijs, type bachelor.

Inhoud:

Inzicht in constructies en hun sterkte, de juiste bewerkingsvolgorde, de keuze van de juiste technieken, dit alles wordt gekoppeld aan de zin om iets nieuws te creëren. Nadat de leerlingen in de 2de  graad de hun eerste stappen in de houttechnieken hebben gezet, wordt in deze 3de  graad gefocust op organisatie en planning van productieopdrachten. In de vakken onderzoek leert men de mechanische en fysische eigenschappen kennen en testen van materialen en constructies.

Er wordt steeds gezocht naar de meest productieve oplossing voor het realiseren van constructies en het inzetten van machines hierbij. Aan het realiseren van opdrachten gaat dus telkens een doorgedreven studie vooraf waarbij veel aandacht wordt besteed aan het CAD- tekenen en het programmeren van een CNC-machine. De investeringen in een modern machinepark onderstrepen deze bewuste keuze.

Stage en GIP in het laatste jaar vormen de leerling tot een houttechnicus met een zicht op de reële werksituatie. Studiebezoeken vullen dit profiel aan. Leerlingen worden op deze wijze voorbereid op een verantwoordelijke functie binnen het bedrijf. Naast de technische vakken zijn er nog 14 u algemene vakken. Samen vormt dit een mooie uitgebalanceerde opleiding. Natuurlijk hout, dat is wellicht de richting die jij als technicus kiest.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be