Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad / TSO

Houttechnieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een specifiek  technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad houttechnieken.

Voorstelling lessenpakket:

Inzicht in constructies en hun sterkte, de juiste bewerkingsvolgorde, de keuze van de juiste technieken, dit alles wordt gekoppeld aan de zin om iets nieuws te creëren. Nadat de leerlingen in de 2de  graad de hun eerste stappen in de houttechnieken hebben gezet, wordt in deze 3de  graad gefocust op organisatie en planning van productieopdrachten. In de vakken onderzoek leert men de mechanische en fysische eigenschappen kennen en testen van materialen en constructies.

Er wordt steeds gezocht naar de meest productieve oplossing voor het realiseren van constructies en het inzetten van machines hierbij. Aan het realiseren van opdrachten gaat dus telkens een doorgedreven studie vooraf waarbij veel aandacht wordt besteed aan het CAD- tekenen en het programmeren van een CNC-machine. De investeringen in een modern machinepark onderstrepen deze bewuste keuze.

Stage en GIP in het laatste jaar vormen de leerling tot een houttechnicus met een zicht op de reële werksituatie. Studiebezoeken vullen dit profiel aan. Leerlingen worden op deze wijze voorbereid op een verantwoordelijke functie binnen het bedrijf. Naast de technische vakken zijn er nog 14 u algemene vakken. Samen vormt dit een mooie uitgebalanceerde opleiding. Natuurlijk hout, dat is wellicht de richting die jij als technicus kiest.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. De leerlingen kunnen hierna opteren voor directe tewerkstelling maar ideaal  is om daarna een Se-n-Se jaar te volgen. Sommige leerlingen opteren voor hoger onderwijs, type bachelor.

 

Lessentabel

Vak 5e jaar 6e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
Geschiedenis 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 2 2
Onderzoek TV 7 7
Organisatie TV 5 6
Realisaties houttechnieken PV 8 7

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be