Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

Printmedia

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een specifiek  technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad grafische media.

Voorstelling lessenpakket:

Dat grafische bedrijven de veelzijdigheid van onze afgestudeerden waarderen, ontdek als je de lijst van tewerkstellingsplaatsen van onze oud-leerlingen zou doornemen. In deze opleiding wordt inderdaad het hele grafische productieproces doorlopen, van ontwerp naar afgewerkt drukwerk, van pre-press tot drukken en afwerken. In elke fase van dit proces wordt gebruik gemaakt van de nieuwste media.

In de 3de graad worden de leerlingen via opdrachten in één of meerkleurendrukwerk en in drukwerkveredeling voorbereid op de geïntegreerde proef. Deze proef waarin technische, praktische en algemene vakken samensmelten krijgt in de grafische technieken nog een andere dimensie door de integratie van esthetica in techniek.

Ontwerpen in Illustrator, beeldbewerking in Photoshop, scannen, drukken op een pers met gestuurde inktregeling, snijden met een computergestuurde snijmachine: digitaliseren is het devies! Van nieuwe media naar multimedia is maar een stap.

Is deze wereld van creativiteit en techniek ook voor jou de uitdaging waarop je wachtte, kom dan met je inzet en ideeën mee vorm geven aan onze afdeling grafische media – printmedia. Naast de technische vakken zijn er nog 14 u algemene vakken. Samen vormt dit een mooie uitgebalanceerde opleiding.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. De leerlingen kunnen hierna opteren voor directe tewerkstelling maar ideaal  is om daarna een Se-n-Se jaar te volgen. Sommige leerlingen opteren voor hoger onderwijs, type bachelor.

 

Lessentabel

Vak 5e jaar 6e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
Geschiedenis 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 2 2
Natuurwetenschappen 2  
Printmedia TV 8 8
Toegepaste informatica 2 2
Printmedia PV 8 10

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Welkom op Edugo Campus Glorieux

Bekijk ons studieaanbod 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be