Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad / BSO

Schilderwerk en Decoratie

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een praktische opleiding met aandacht die voorbereidt op tewerkstelling en die aansluit bij de 2de graad schilderwerk en decoratie.

Voorstelling lessenpakket:

In de 3de graad besteden we veel aandacht aan het uitvoeren van binnen- en buitenschilderwerk en het bekleden van muren en vloeren. Alle vaardigheden worden ondersteund door technische vakken die kennis en inzicht bijbrengen in de conventionele en moderne werkmethoden. Daarbij leert de leerling rekening houden met de ondergrond, de ruimte, de atmosferische omstandigheden, de werktijd en de kostprijs. Op esthetisch vlak wordt vooral de klemtoon gelegd op de studie van het interieur: kleurenleer, stijlleer, vormleer en waarnemingstekenen ontwikkelen bij de leerlingen schoonheidsgevoel en een artistiek inzicht. Leerlingen uit het zesde jaar werken 3 weken in een bedrijf. Deze stage is een belangrijk onderdeel van hun opleiding, waarbij ze ook bijkomende doelstellingen halen . Een geïntegreerde proef in het 6de jaar beoordeelt of de leerling zelfstandig deze zaken kan verwerken zowel in praktijk als in een dossier.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een richting waar de praktische ervaring, gekoppeld aan de technologische kennis, centraal staat. De leerlingen halen een getuigschrift. Na het 6de jaar kunnen ze best het specialisatiejaar 7de decoratie & restauratie schilderwerk  volgen. Ze worden dan echte vakspecialisten waar de sector om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 1
Project algemene vakken 4
Realisaties schilderwerk en decoratie TV 8
Realisaties schilderwerk en decoratie PV 15

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be