Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad / BSO

Lassen en Constructie

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een praktische opleiding met aandacht die voorbereidt op tewerkstelling en die aansluit bij de 2de graad basismechanica. Ook leerlingen uit de 2de graad  mechanische technieken kunnen opteren voor deze meer praktische richting.

Voorstelling lessenpakket:

De leerlingen van basismechanica kiezen nu hun richting. Bij lassen-constructie leren ze de knepen van de vakwereld. De opleiding staat voor ‘een praktijkgerichte opleiding’ waar handvaardigheid en technische en algemene vakken aan elkaar gekoppeld worden.

Alle belangrijke lasprocessen, uit te voeren in alle mogelijke lasposities, worden de toekomstige lasserconstructeurs eigen gemaakt. Naast een intense lastraining wordt er in de  3de  graad evenveel aandacht besteed aan het samenstellen van metaalconstructies waarbij planning, inzicht en afwerking een eerste plaats innemen. Nabewerkingen zoals warm verzinken, metalliseren, poedercoating en pistoolspuiten zijn onze leerlingen niet vreemd. Ook de nieuw CAD/CAM-technieken worden o.a. via een CNC-plasmamachine in de praktijk omgezet. De stage in de bedrijfswereld is een belangrijk onderdeel van hun opleiding, waarbij ze ook bijkomende doelstellingen halen zoals: rapporteren, verslagen maken, in teamverband werken, veiligheid en de nodige attitudes op de werkvloer. Een geïntegreerde proef in het 6de jaar beoordeelt of de leerling zelfstandig deze zaken kan verwerken

Wat na deze richting:

Deze opleiding is een richting waar de praktische ervaring, gekoppeld aan de technologische kennis, centraal staat. De leerlingen halen een getuigschrift. Na het 6de jaar kunnen ze best het specialisatiejaar 7de  fotolassen volgen. Ze worden dan echte vakspecialisten waar de nijverheid om vraagt en halen daar ook het diploma secundair onderwijs.

 

Lessentabel

Vak Aantal lesuren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Frans 1
Project algemene vakken 4
Realisaties lasconstructies TV 7
Realisaties lasconstructies PV 16

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be