Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / TSO

Mechanische Technieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een technische opleiding met aandacht voor theorie en praktijk in de sector mechanica na de eerste graad secundair onderwijs A-stroom.

Voorstelling lessenpakket:

In deze graad worden leerlingen ondergedompeld in de diverse wereld van de mechanica. Er wordt een grondige basis technologische kennis meegegeven die echter aangevuld wordt met praktijk. Vanuit technisch tekenen op de computer (3D) en materialenkennis wordt er gewerkt naar de beginselen van vormgeving :  verspanende technieken, niet-verspanende technieken en montage. De mechanicus van de toekomst is breed inzetbaar. Om dit alles te kunnen trainen zijn de ateliers uitgerust met de nodige apparatuur en machines.

Daar het een specifiek-technische richting is, zijn er naast de technologische component ook 18 lesuren/week die algemeen vormend zijn.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een 3de graad mechanische vormgevingstechnieken of een andere richting in de mechanica .

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 4
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 1
Realisaties mechanische constructies TV 8
Realisaties mechanische constructies PV 6

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be