EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Industriële Wetenschappen (IW)
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / TSO

Industriële Wetenschappen (IW)

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een sterke technisch-wetenschappelijke opleiding na de eerste graad secundair onderwijs A-stroom.

Voorstelling lessenpakket:

Wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde vormen de basiscomponenten van deze richting. Een IW-leerling is iemand met aanleg en interesse voor wiskunde en exacte natuurwetenschappen. Iemand die zijn kennis daarvan in relatie wenst te brengen tot de techniek. Iemand die intelligent is, maar vooral ook bereid is om te werken en te studeren. Iemand die oplossen van technische, wetenschappelijke en wiskundige problemen ervaart als een uitdaging en die wil aanpakken met het nodige doorzettingsvermogen. Ook taal en cultuur zijn ons niet vreemd. Wij beseffen dat een brede algemene vorming onmisbaar is om sterk te staan in deze maatschappij. Onze jongeren zullen na een derde graad kiezen voor hogere studies.

Daar IW een theoretisch-technische richting is, worden de technische vakken met diepgang aangeboden en wordt dit aangevuld met algemeen vormende vakken, waaronder 6 u wiskunde in de 2de graad. Daar communicatie ook belangrijk is, is er een gepaste aandacht voor talen.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een 3de graad industriële wetenschappen.

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde 1
Chemie 1
Engels 2
Frans 3
Fysica 1
Geschiedenis 1
Nederlands 4
Wiskunde 6
Toegepaste wetenschappen TV 5
Engineering 4

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be