EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Industriële Wetenschappen (IW)
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad • TSO

Industriële Wetenschappen (IW)

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een sterke technisch-wetenschappelijke opleiding na de eerste graad secundair onderwijs A-stroom.

Wat:

2de graad TSO :  Industriële wetenschappen

Waarom:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een 3de graad industriële wetenschappen.

Inhoud:

Wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde vormen de basiscomponenten van deze richting. Een IW-leerling is iemand met aanleg en interesse voor wiskunde en exacte natuurwetenschappen. Iemand die zijn kennis daarvan in relatie wenst te brengen tot de techniek. Iemand die intelligent is, maar vooral ook bereid is om te werken en te studeren. Iemand die oplossen van technische, wetenschappelijke en wiskundige problemen ervaart als een uitdaging en die wil aanpakken met het nodige doorzettingsvermogen. Ook taal en cultuur zijn ons niet vreemd. Wij beseffen dat een brede algemene vorming onmisbaar is om sterk te staan in deze maatschappij. Onze jongeren zullen na een derde graad kiezen voor hogere studies.

Daar IW een theoretisch-technische richting is, worden de technische vakken met diepgang aangeboden en wordt dit aangevuld met algemeen vormende vakken, waaronder 6 u wiskunde in de 2de graad. Daar communicatie ook belangrijk is, is er een gepaste aandacht voor talen.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be