Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / BSO

Schilderwerk en Decoratie

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een praktijkgerichte opleiding in de sector schilderen na de eerste graad secundair onderwijs

Voorstelling lessenpakket:

Veel algemene vakken worden gebundeld in PAV: project algemene vakken.  De technologische en praktische vakken worden ook als één geheel beschouwd.

In de 2de graad worden de basistechnieken van het schilderen aangeleerd, het leren omgaan met het juiste gereedschap en de juiste grondstoffen. Aan de hand van elementaire oefeningen zoals de behandeling van de ondergrond en het opbrengen en verdelen van de verf, geraken de leerlingen vertrouwd met de beginselen van het vak. Decoratieve werken worden door de leerlingen zelf ontworpen. Vorm, compositie en kleur spelen daarin een grote rol. Theorie en praktijk gaan hand in hand.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een 3de graad schilderwerk en decoratie.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Frans 1
Realisaties schilderwerk en decoratie (TV/PV) 21

 

 

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be