Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

Grafische technieken

In een grafische afdeling wordt er gespeeld met tekst, lijnen, figuren en foto’s om tot een mooi grafisch geheel te komen: een folder, een boek, een affiche, een verpakking of eender welke vorm dan ook. Het vraagt kennis van compositie en drukwerkvoorbereiding maar ook van een kwalitatieve afwerking. De computer is nooit ver weg.

In de 2de graad van de dubbele finaliteit Grafische technieken laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein.  In de derde graad Grafische media kunnen de leerlingen zich verder bekwamen tot technieker in de grafische vormgeving: van ontwerp tot uitvoering. 

In een dubbele finaliteit (D/A) bereiden we de leerlingen voor op een latere keuze voor onmiddellijke tewerkstelling, voor een extra Sense-jaar of voor een specifieke opleiding in het hoger onderwijs. De mix van de algemene vakken, de STEM-doelen en de praktische lesmomenten garanderen dat we iedere leerling op zijn niveau kunnen uitdagen.

Vanaf het 3de jaar zijn onze leerlingen opgenomen in de diverse ateliers van deze afdeling. De technische vakken en de praktijk worden via projectmatig werken aangebracht en voorzien van de nodige theoretische ondersteuning. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Welkom in deze creatieve STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 2 2
Natuurwetenschappen 2 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
MAEV 1 0
Wiskunde 3 3
ICT 1 0
Grafische technieken 11 14
TV Grafische productie 1 1
PV Grafische productie 2 2
TV Beeld en creatie 2 3
TV Grafische vormgeving 2 2
PV Grafische vormgeving 4 6
TOTAAL 32 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be