Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

Houttechnieken

Hout is een materie die zich wonderwel laat bewerken voor meubelen en schrijnwerk. Bij meubelen zoeken we een evenwicht tussen stevigheid en design. Bij schrijnwerk komt naast de constructie ook de isolatie om de hoek kijken. De ruime keuze aan massieve houtsoorten en divers plaatmateriaal, ieder met zijn kenmerken, vormt een uitdaging. Er is een ruime theoretische kennis vereist om de ontwerpen te kunnen tekenen en de uitvoering perfect te plannen. Computertekenen in 3D is de norm. Uiteraard: oefening baart kunst.

In de 2de graad van de dubbele finaliteit Houttechnieken laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein om zich in de derde graad Houttechnieken verder te bekwamen en specialiseren in alle opgesomde domeinen.

In een dubbele finaliteit (D/A) bereiden we de leerlingen voor op een latere keuze voor onmiddellijke tewerkstelling, voor een extra Sense-jaar of voor een specifieke opleiding in het hoger onderwijs. De mix van de algemene vakken, de STEM-doelen en de praktische lesmomenten garanderen dat we iedere leerling op zijn niveau kunnen uitdagen.

We starten in het 3de jaar in een eigen modern atelier op maat. De technische vakken en de praktijk worden via projectmatig werken aangebracht en voorzien van de nodige theoretische ondersteuning. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Welkom in de boeiende STEM-wereld van hout. 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Engels 2
Frans 2
Natuurwetenschappen 1
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
MAEV 1
Wiskunde B+S 3
ICT 1
Houttechnieken 12

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be