EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Elektromechanische technieken
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Dubbele finaliteit / TSO

Elektromechanische technieken

In onze moderne industrie werken de installaties en machines vaak automatisch. Bewegingen worden tot op de millimeter nauwkeurig gevolgd. Hiervoor is er inzicht nodig in allerlei mechanische bewegingen, elektrische aandrijvingen en automatiseringen. Deze computergestuurde machines vragen om meer kennis dan voorheen.

In de 2de graad van de dubbele finaliteit Elektromechanische technieken laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Elektromechanische technieken of Industriële informatie- & communicatietechnologie. Terwijl de eerste richting zich focust op het vervolledigen van de elektromechanische kennis, zet de tweede in op automatisering en het verbinden met computergestuurde netwerken (internet of things). 

In een dubbele finaliteit (D/A) bereiden we de leerlingen voor op een latere keuze voor onmiddellijke tewerkstelling, voor een extra Sense-jaar of voor een specifieke opleiding in het hoger onderwijs. De mix van de algemene vakken, de STEM-doelen en de praktische lesmomenten garanderen dat we iedere leerling op zijn niveau kunnen uitdagen. 

 We starten in het 3de jaar meteen met deze uitdagingen. De technische vakken en de praktijk worden via projectmatig werken aangebracht en voorzien van de nodige theoretische ondersteuning. Een blik op de lessentabel toont waar we de accenten leggen. Welkom in deze boeiende STEM-wereld van bewegingen, automatiseringen en computergestuurde eenheden.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
MAEV 1 0
Wiskunde 3 3
ICT 1 0
Elektromechanische technieken 12 14
TV Theoretische mechanica 2 2
TV Theoretische elektriciteit 2 2
TV Elektrotechniek 1 1
PV Elektrotechniek 2 2
TV Automatisering 2 2
PV Automatisering 1 2
TV Montage & demontage 1 1
PV Montage & demontage 1 2
TOTAAL 32 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be