EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Technologische wetenschappen
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Finaliteit doorstroom / TSO

Technologische wetenschappen

Heb je er al eens bij stilgestaan waar technologische snufjes, zoals touchscreen, gps, elektrische wagen, smartphone, robots, … vandaan komen? Ze zijn bedacht en ontworpen door mensen. Mensen met technisch vernuft en inzicht, mensen die zich bezighouden met essentiële vragen. Ingenieuze mensen, denkers, durvers en doeners!

Een TW-leerling is iemand met aanleg en interesse voor wiskunde en exacte natuurwetenschappen. Een leerling die zijn/haar kennis daarvan in relatie wenst te brengen met technologie. Iemand die bereid is om te werken en te studeren. Iemand die het oplossen van technologische, wetenschappelijke en wiskundige problemen als een uitdaging ervaart, en die die problemen met het nodige doorzettingsvermogen wil aanpakken. Daarnaast zijn taal en cultuur ons niet vreemd. Wij beseffen maar al te goed dat een brede algemene vorming onmisbaar is om sterk te staan in deze maatschappij.

In de tweede graad van de doorstroomrichting Technologische wetenschappen zetten onze jongeren hun eerste stappen in dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen tussen de richtingen Technologische wetenschappen & Engineering, en Mechatronica. Beide studierichtingen zijn doorstroomrichtingen als voorbereiding op meerdere keuzes in het hoger onderwijs. Terwijl de eerste studierichting zich verder focust op de brede waaier van onderzoek, wetenschap en engineering, zet de tweede richting in op automatisering: een wonderlijk samengaan van elektromechanica, elektronica en ICT.

Reeds in het derde jaar starten we met deze uitdagingen. De lessentabel geeft weer waar onze accenten liggen. Wij geloven dat de richting Technologische wetenschappen een perfecte opstap is naar een boeiend en uitdagend leven. Vandaag meer dan ooit.

Heb je al eens nagedacht over al de mogelijkheden die deze richting biedt? Misschien is Technologische wetenschappen wel iets voor jou! Je bent van harte welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 3 3
Biologie 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
MAEV 1 0
Wiskunde B+S 5 6
ICT 1 0
Technologische wetenschappen en Engineering 11 12
Chemie 1 2
Fysica en mechanica 3 3
Elektriciteit 3 2
Elektronica 2 2
Engineering: CAD + projecten 2 3
TOTAAL 34 34

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be