Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Schilderen en decoratie

Kleur en stijl maken ons leven aangenaam. Daarom is de geoefende hand en het meesterlijke oog van de schilder zo belangrijk. Kennis van de te bewerken ondergrond en het gebruik van de daarbij horende materialen alsook milieuvriendelijk en veilig werken zijn belangrijke doelen. We streven naar een perfecte afwerking!

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Schilderen en decoratie laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad is er op onze school een vervolgopleiding Decoratie en schilderwerk. De aangeleerde basistechnieken worden verder uitgediept zodat leerlingen opgeleid worden tot een vakbekwame schilder-decorateur. Nadien kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Kleur, stijl, behandeling van ondergronden, schilderen, behangen, … het wordt allemaal aangeboden met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 13 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het derde jaar zullen de leerlingen hun eerste stappen zetten in projecten om zo de diverse mogelijkheden en combinaties van kleur te ontdekken. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
MAVO 3 3
Nederlands 3 3
Wiskunde 1 1
Natuurwetenschappen 1 1
ICT 1 0
Schilderen en decoratie 17 18
TV Schilderen 2 2
PV Schilderen 10 8
TV Kleur en stijl 2 2
PV Kleur en stijl 3 2
TV Behangen 0 1
PV Behangen 0 3
TOTAAL 32 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Welkom op Edugo Campus Glorieux

Bekijk ons studieaanbod 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be