Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Mechanica

In onze moderne industrie is de vernieuwde mechanica nooit ver weg. Allerlei productieprocessen vragen een gedegen kennis en nauwkeurigheid. De computergestuurde machines vragen om nog meer kennis dan voorheen.

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Mechanica laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Mechanische vormgeving of Lassen-constructie. Terwijl de eerste richting zich focust op CNC-verspaning, werkt de tweede rond metaalconstructies en lassen. In beide gevallen kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Hierin wordt kennis over mechanica, technologie, montage, verspaning en lassen verworven met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 12 tot 13 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het derde jaar starten we met het werken op CNC-gestuurde machines. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
MAVO 3 3
Nederlands 3 3
Wiskunde 1 1
Natuurwetenschappen 1 1
ICT 1 0
Mechanica 17 18
TV Theoretische mechanica 1 1
TV Tekenen 2 2
TV Verspaning 1 1
PV Verspaning 4 5
TV Niet-verspaning 1 1
PV Niet-verspaning 3 2
PV Montage & demontage 3 2
PV Lassen 2 4
TOTAAL 32 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be