Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Hout

In ons leven is hout nooit ver weg. Mooie meubels voor binnen en buiten, trappen en schrijnwerk, houtskeletbouw, … noem maar op. Vakkundigheid en design gaan hand in hand, maar ook kennis over isolatie en het toepassen van moderne productieprocessen zijn belangrijk.

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Hout laten we de jongeren kennis maken met de diverse mogelijkheden binnen dit ruime domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Binnenschrijnwerk en interieur of Binnen- en buitenschrijnwerk. Terwijl de eerste richting zich concentreert op binnenschrijnwerk (bv. trappen, binnendeuren) en interieur (bv. meubelen, vormgeving)  combineert de tweede richting het binnenschrijnwerk met buitenschrijnwerk (bv. ramen, dakconstructies). In beide gevallen kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Hierin wordt kennis over hout en plaatmateriaal, technologie, werkmethodes, uitvoering, … verworven met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 12 tot 13 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het derde jaar wordt manueel werken gecombineerd met machinewerk en realiseren we mooie werkjes in hout. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
MAVO 3 3
Nederlands 3 3
Wiskunde 1 1
Natuurwetenschappen 1 1
ICT 1 0
Hout 17 18
TV Technologie hout 2 2
TV Realisaties hout 3 4
PV Realisaties hout 12 12
TOTAAL 32 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Welkom op Edugo Campus Glorieux

Bekijk ons studieaanbod 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be