Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad / 3de jaar / STEM / Finaliteit arbeidsmarktgericht / BSO

Elektriciteit

Elektriciteit is alvast de energiebron van onze eeuw. Hierdoor stijgt het belang van goede en veilige installaties en het beheer van elektrische energie: thuis, op kantoor, in de industrie maar ook in het transport.

In de 2de graad van de arbeidsfinaliteit Elektriciteit leiden we jongeren op om te groeien in kennis en vaardigheden binnen dit unieke domein. In de derde graad kunnen ze op onze school kiezen voor de richting Elektrische installaties of voor de richting Preventief onderhoud machines en installaties. Terwijl de eerste richting zich meer focust op residentiële elektriciteit en automatisering, richt de tweede zich meer op de industrie. In beide gevallen kunnen onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt of eventueel eerst hun kennis uitbreiden in een Sense-jaar.

De algemene vakken zorgen voor een goede voorbereiding op onze maatschappij. De technische vakken en de praktijkuren staan in voor een gedegen vakopleiding. Hierin wordt kennis over mechanica, elektriciteit, technologie en montagetechnieken verworven met een nadruk op het technisch proces, het technisch dossier en de projectwerking. 11 tot 12 uur praktijk per schoolweek staan garant voor het succesvol leren uitvoeren van de diverse opdrachten. Al vanaf het 3de jaar starten we met planlezen, aansluiten, meten en testen. Welkom in deze boeiende STEM-wereld.

Lessentabel

Vak 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
MAVO 3 3
Nederlands 3 3
Wiskunde 1 1
Natuurwetenschappen 1 1
ICT 1 0
Elektriciteit 17 18
TV Theoretische mechanica-elektriciteit 1 1
TV Elektrische installaties 3 3
PV Elektrische installaties 6 8
TV Mechanische installaties 2 2
PV Mechanische installaties 5 4
TOTAAL 32 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be