Secundair onderwijs • Authentieke eerstegraadsschool

Middagactiviteiten De Brug

Elke middag van 12.25 tot 12.55 u. kan je gratis deelnemen aan tal van activiteiten. Bij elke activiteit zijn één of meerdere leerkrachten aanwezig.

Sport


Op de sportvelden kan je naar hartenlust voetballen. Er zijn voldoende lederen ballen aanwezig. In de loop van het schooljaar organiseert één van de sportleerkrachten een klascompetitie. De winnaars spelen op het einde van het schooljaar een wedstrijd tegen de leerkrachten.

Op de speelplaats wordt er voor de veiligheid van de andere kinderen met een plastieken bal gevoetvald die je op school aankoopt (2,5 euro).

Ook basket is een populaire sport op onze school.

In de loop van september starten mr. André, mr. Stevens en mr. D'hont opnieuw de ''Start to run" op. Tweemaal per week wordt geoefend zodat na een 10-tal weken de 5 km vlot wordt gelopen.

Turnzaal

In de turnzaal wordt netbal gespeeld, wordt aan jazz-dance gedaan, worden de trainingen gegeven voor de verschillende SVS-competities, ...

STEM

Leerlingen uit 1A1 en 1A2 met een grote interesse voor wetenschappen, wiskunde en techniek kunnen zich inschrijven voor de STEM-projecten (10 weken):

STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. Alle componenten die STEM omvat komen ten volle aan bod tijdens deze middagactiviteit, waarin de kennis via projectwerking wordt verworven.

De STEM-activiteiten omvatten 2 thema’s: Lego-Mindstorms en “Amai, mijn oren”. Wetenschappelijke experimenten, techniek, legoconstructies, een robot programmeren, toepasbare wiskunde, het komt allemaal aan bod.

Aangezien het hier echt om een project gaat dat loopt over verschillende weken verwachten we dat eens je bent ingeschreven, je ook daadwerkelijk komt.

Speelzaal

In de speelzaal naast de refter gaan de tafelspelen door: biljart, tafelvoetbal, tafeltennis en darts. Hier wordt tien eurocent gevraagd voor het gebruik van het materiaal.

In de kleine refter speel je gezelschapsspelletjes en lees je stripverhalen.

Muziek

In de muziekklas komen de zangers en de muzikanten samen musiceren.

Bibliotheek

In de bibliotheek met ruim 3000 boeken krijg je een gratis bibliotheekkaart. Je hebt er de mogelijkheid om boeken te ontlenen of naslagwerken te raadplegen. Je kan er uiteraard ook in alle rust ... lezen.

Computerklas

In de computerklas oefen je bijvoorbeeld wiskunde in. Op dat moment wordt geen bijles gegeven, maar de wiskundeleerkracht helpt je bij het maken van je oefeningen. Ook ICT-opdrachten voor andere vakken kunnen hier uitgevoerd worden.

Stille studie

Misschien wil je tijdens de middagpauze wel je les eens nalezen of een huistaak maken. Dat kan ... in de stille studie.

Ben je tijdens een overhoring afwezig, dan wordt die op een later tijdstip in afspraak met je vakleerkracht ingehaald in lokaal S115.

Over de middag gaan ook de vergaderingen van de leerlingenraad door. Er zijn afzonderlijke vergaderingen voor eerste- en tweedejaars.

Terug naar boven

Contacteer De Brug

Eksaardserijweg 24
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be