Secundair onderwijs • Eerstegraadsschool

Middagactiviteiten De Brug

Elke middag van 12.25 tot 12.55 u. kan je vrijwillig en kosteloos deelnemen aan tal van activiteiten. Bij elke activiteit zijn één of meerdere leerkrachten aanwezig.

Sport


Op de sportvelden kan je naar hartenlust ravotten en voetballen. Er zijn voldoende ballen aanwezig die je uitleent in het 'sportkot'. In de loop van het schooljaar organiseren we een klascompetitie. De winnaars spelen op het einde van het schooljaar een wedstrijd tegen de leerkrachten.

Op de speelplaats wordt er voor de veiligheid van de andere leerlingen enkel met een plastieken bal gevoetvald. Deze kan je op school aankopen.

Ook basket is een populaire sport op onze school! Elk jaar organiseren we een spannend tornooi.

Wie graag skate komt ook aan zijn of haar trekken tijdens de speeltijden. Neem je board mee en enjoy the ride!

EDURO Arena en turnzaal

In de turnzaal of de EDUGO arena worden allerlei indoorsporten gespeeld èn wordt er getraind voor de verschillende SVS-competities, ...

Speelzaal

In de speelzaal kan je allerlei tafelspelen doen: biljart, tafelvoetbal, tafeltennis. Ook darts is weer terug van weggeweest. Hier wordt tien eurocent gevraagd voor het gebruik van het materiaal.

Bordspelen en strips lezen in de kleine refter

In de kleine refter speel je gezelschapsspelletjes en lees je stripverhalen.

Muziek

In de muziekklas komen de zangers en de muzikanten samen musiceren. Je kan ook Ukelele leren spelen!

Dans

Helemaal gek op dansen? Dan kan je tijdens de middagpauze uit de bol gaan op echte dansmuziek. Je leert nieuwe choreagrafieën en wie weet wordt jij wel de ster van het tweejaarlijks theaterproject?

Bibliotheek - OLC

In de bibliotheek met ruim 3000 boeken krijg je een gratis bibliotheekkaart. Je hebt er de mogelijkheid om boeken te ontlenen of naslagwerken te raadplegen. Je kan er uiteraard ook in alle rust ... lezen. In het OLC kan je rustig aan het werk.

Computerklas

Ook al heeft iedereen een chromebook ter beschikking, soms is het handiger om bepaalde taken uit te werken op een desktopcomputer. In de computerklas kan je elke middag terecht. Een leerkracht ICT kan je bij je werk ondersteunen.

Stille studie

Misschien wil je tijdens de middagpauze wel je les eens nalezen of een huistaak maken. Dat kan ... in de stille studie.

Inhaaltoetsen

Ben je tijdens een toets afwezig, dan wordt die op een later tijdstip in samenspraak met je vakleerkracht ingehaald in lokaal S115.

Over de middag gaan ook de vergaderingen van de leerlingenraad door. Er zijn afzonderlijke vergaderingen voor eerste- en tweedejaars.

Terug naar boven

Contacteer De Brug

Simone Duboisstraat 15
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be