Secundair onderwijs • Authentieke eerstegraadsschool

Middagactiviteiten De Brug

Elke middag van 12.25 tot 12.55 u. kan je gratis deelnemen aan tal van activiteiten. Bij elke activiteit zijn één of meerdere leerkrachten aanwezig.

Sport


Op de sportvelden kan je naar hartenlust ravotten en voetballen. Er zijn voldoende lederen ballen aanwezig die je uitleent in het 'sportkot'. In de loop van het schooljaar organiseren we een klascompetitie. De winnaars spelen op het einde van het schooljaar een wedstrijd tegen de leerkrachten.

Op de speelplaats wordt er voor de veiligheid van de andere leerlingen enkel met een plastieken bal gevoetvald. Deze kan je op school aankopen (2,5 euro).

Ook basket is een populaire sport op onze school!

In de loop van september starten we elk jaar opnieuw ''Start to run" op. Tweemaal per week wordt geoefend zodat na een 10-tal weken de 5 km vlot wordt gelopen.

Ook skaten is een populaire middagactiviteit, neem je board mee en enjoy the ride!

Turnzaal

In de turnzaal of de EDUGO arena worden allerlei indoorsporten gespeeld èn wordt er getraind voor de verschillende SVS-competities, ...

Ableton 10: maak je eigen muziek!

"Ableton Live 10 is een uitstekend productieprogramma om zowel live als in de studio elektronische muziek te maken. Tijdens deze middagactiviteit leer je aan de hand van bestaande samples muziek te maken zoals ook Netsky, Billie Eilish, Daft Punk, Diplo en zoveel anderen met succes doen."

Speelzaal

In de speelzaal naast de refter gaan de tafelspelen door: biljart, tafelvoetbal, tafeltennis en darts. Hier wordt tien eurocent gevraagd voor het gebruik van het materiaal.

In de kleine refter speel je gezelschapsspelletjes en lees je stripverhalen.

Muziek

In de muziekklas komen de zangers en de muzikanten samen musiceren.

Bibliotheek - OLC

In de bibliotheek met ruim 3000 boeken krijg je een gratis bibliotheekkaart. Je hebt er de mogelijkheid om boeken te ontlenen of naslagwerken te raadplegen. Je kan er uiteraard ook in alle rust ... lezen. In het OLC kan je rustig aan het werk.

Computerklas

In de computerklas oefen je bijvoorbeeld wiskunde in. Op dat moment wordt geen bijles gegeven, maar de wiskundeleerkracht helpt je bij het maken van je oefeningen. Ook ICT-opdrachten voor andere vakken kunnen hier uitgevoerd worden.

Stille studie

Misschien wil je tijdens de middagpauze wel je les eens nalezen of een huistaak maken. Dat kan ... in de stille studie.

Inhaaltoetsen

Ben je tijdens een toets afwezig, dan wordt die op een later tijdstip in samenspraak met je vakleerkracht ingehaald in lokaal S115.

Over de middag gaan ook de vergaderingen van de leerlingenraad door. Er zijn afzonderlijke vergaderingen voor eerste- en tweedejaars.

Terug naar boven

Contacteer De Brug

Eksaardserijweg 24
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be