EDUGO Secundair onderwijs De Brug Activiteiten Bezoek jeugdauteur Marc De Bel
Secundair onderwijs • Eerstegraadsschool

Terug naar het overzicht

20 Februari 2024

Bezoek jeugdauteur Marc De Bel

De Brug

Op dinsdag 20 februari kwam jeugdauteur Marc de Bel naar onze school. En dit ondanks zijn drukke agenda. Toegegeven, we hebben een streepje voor bij Marc want hij is een ‘oud-leerling’. Hij studeerde in de jaren ’70 aan De Normaalschool in Oostakker. (Nu: campus EDUGO De Toren).

Marc de Bel gaf aan alle leerlingen van 1A en 1B een lezing over zijn jeugdboeken. Zelf gaf hij geruime tijd les in het vierde leerjaar van het basisonderwijs.

Sinds zijn debuut in 1987, met ‘Het ei van oom Trotter’, publiceerde Marc de Bel reeds 202 boeken. In al zijn boeken vind je een mix terug van humor, fantasie, spanning en romantiek. Zijn boeken worden regelmatig vertaald, verfilmd of bewerkt voor het theater.

Marc heeft ook boeken geschreven voor de leeftijdsgroep van onze leerlingen. Het zijn de typische YA-boeken! Het is dan ook onze bedoeling, vanuit ons leesbeleid, om iedereen te stimuleren om te lezen. We vermelden: Ule, Het dorp van de zwaluwen, De veertiende brief, Epinona, De vlucht van Farid, Nelle de heks van Cruysem, Ule, Mette, Stiene van de Geitenhoek.

 

Contacteer De Brug

Simone Duboisstraat 15
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be