EDUGO Secundair onderwijs De Brug Activiteiten Leescoaches krijgen ondersteuning van ee...
Secundair onderwijs • Authentieke eerstegraadsschool

Terug naar het overzicht

05 Mei 2021

Leescoaches krijgen ondersteuning van een bekende Gentse lezer...

De Brug

Beste leerlingen en ouders

Op onze school krijgt het leesbeleid meer en meer een vaste plaats. Daar zijn we heel blij om. (Genietend) lezen is belangrijk! Naast de directie en vele collega’s, springen ook enthousiaste boekenwurmen op de kar. Een aanmoediging van een gedreven, Gentse lezer kan je via de onderstaande link terugvinden.

Vorige week namen we ook deel aan De Kleine Cervantes-wedstrijd. Wannes, Joshua, Sen, Constantijn, Benjamin, Winne, Frauke en Arthur (uit 1A en 2A) hebben onze school vertegenwoordigd. Nadat ze vijf boeken hadden gelezen werden ze ondergedompeld in een virtuele wereld en moesten ze de code van Cervantes kraken. Op de slotshow van 27 mei krijgen ze de kans om vragen te stellen aan de jeugdauteurs. Deze vertoning zal later via Facebook, door de organisatoren van 'De Kleine Cervantes',  gedeeld worden.

Maar, ook jullie ouders, leerlingen en sympathisanten kunnen ons leesbeleid een duwtje in de rug geven. Bijvoorbeeld door regelmatig aandacht te schenken aan lezen. Ook voorlezen mag nog! Immers, zien lezen doet lezen. Of simpelweg door te praten over boeken.

Zo kunnen we samen ‘leeskilometers’ maken.

De leescoaches

 

Contacteer De Brug

Eksaardserijweg 24
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be