EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Activiteiten Ken jij Esteban Van Den Berghe?
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

05 Maart 2018

Ken jij Esteban Van Den Berghe?

Algemeen

EDUGO bestaat 20 jaar. Daarom zetten we de komende weken 20 oud-leerlingen in de kijker. We vroegen hen wat ze nu doen in het leven en hoe ze hun schooltijd beleefd hebben.

Esteban Van Den Berghe

24 jaar - Zaakvoerder bij SchilderwerkenEsteban.be

Volgde les op: campus Glorieux (Schilder-decoratie)

Wat houdt je job of studie precies in?

Ik ben gestart als schilder in loondienst. Daar heb ik nog veel bijgeleerd. Op de school krijg je een goede basis, maar in een echte werksituatie leer je nog zoveel meer. Vandaar dat het een goede zaak is dat de overheid hier sterk op inzet.

Ik ben in 2015 een eigen zaak gestart en heb enkele mensen onder mij. Ik wil investeren in jonge mensen die willen werken. We onderscheiden ons door kwaliteitswerk te leveren. Ik ben zelf nog jong en leer ook nog elke dag bij.

Wat is jou bijgebleven uit je tijd op EDUGO?

Het klinkt misschien cliché maar het middelbaar blijft toch de mooiste tijd van je leven. Je leert bij en bent op een manier zorgeloos. Enkele leerkrachten geloofden niet in mij. Ik wou hen van het tegendeel bewijzen. Dat ik nu gevraagd wordt om bij jullie mijn verhaal te doen beschouw ik als een eer en compliment.

Ik was onder de indruk van het team dat achter de schermen werkt. Ik heb achteraf veel respect ontwikkeld voor de mensen van de leerlingenbegeleiding. Hun manier van omgaan met de leerlingen, de communicatie met ouders, het steeds kansen geven, …

Wat zijn volgens jou de sterke punten van EDUGO?

Op school zijn er heel wat mogelijkheden om realistische oefeningen te doen en praktijkervaring op te doen. In het atelier kan je op verschillende technieken oefenen, je krijgt feedback van de leerkrachten die je werk opvolgen. Daarnaast zijn er altijd wel plaatsen op school waar je een echt werk kan uitvoeren: een gang schilderen, meubilair een tweede leven geven, … Het geeft een goed gevoel om niet de zoveelste oefening te maken maar iets wat echt nut heeft, gezien en gebruikt wordt.

Welke vaardigheid of attitude die je leerde op EDUGO kan je op je werkplek nog steeds gebruiken?

Men leerde mij op school drie woorden om ver te komen in het leven: empathie, nederigheid en respect. Toen begreep ik het belang hiervan nog niet. Ik had veel zelfvertrouwen en geloofde dat ik het op mijn eigen manier zou halen.

Gaandeweg drongen deze begrippen dieper door. Ik ben empathischer geworden op school. Je ziet anderen in een totaal andere situatie dan jezelf en leert daarvoor begrip opbrengen. Luisteren en je plaats kennen is ook belangrijk.

Deze woorden hanteer ik nog steeds als principe in mijn omgang met mijn personeel en klanten,…

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be