Basisonderwijs • Kleuterschool

Wat is de Oudervriendengroep?

De Oudervriendengroep, of kortweg OVG, bestaat uit ouders van kleutertjes van deze school. Iedereen kan zich erbij aansluiten!

Wat doen we?

We zetten ons vooral in om de leerkrachten en de directie te helpen bij de organisatie van verschillende activiteiten. Concreet betekent dit het volgende:

 • Doorheen het jaar komen een 4-tal ouders in de klassen voor een luizencontrole (meestal kort na een vakantie).
 • We steken een handje toe bij de organisatie van het grootouderfeest, om alle oma’s en opa’s eens goed in de watten te leggen.
 • Maar we vergeten ook de juffen niet en organiseren altijd iets leuks voor de leerkrachtendag op 5 oktober.
 • In januari organiseren we het Wensjes- en flensjesfeest. Dan toveren we de speelplaats, de grote zaal en refter om tot een gezellig decor, waar iedereen bij een hapje en een drankje nog kan nagenieten van de nieuwjaarssfeer.
 • Rond carnaval duiken we in onze verkleedkoffer en werken we rond het carnavalsthema van de school een heus carnavalsfeest uit.
 • En ter afronding van het schooljaar steken we in juni de handen uit de mouwen voor het Tuinfeest. De opbrengst hiervan komt vanzelfsprekend rechtstreeks ten goede aan de kleuters!

Deze activiteiten vergen natuurlijk wat voorbereiding, en daarom komen we een vijftal keer per schooljaar samen. Dat gebeurt ’s' avonds, in de lokalen van de school. We werken in specifieke werkgroepen waardoor niemand verplicht is om aan alles deel te nemen en iedereen gewoon kan kiezen wat best past en waar men goed in is.

Dit jaar zijn we ook gestart met het project GR.A.S. ofwel GRoene Avontuurlijke Speelplaats. We zijn reeds begonnen met het plaatsen van een takkenwal vooraan (om een groene afsluiting te hebben en meer natuur te integreren). Daarnaast gaan we ook moestuintjes aanleggen achter de school waar de kindjes gaan leren planten, telen, oogsten en uiteraard ook proeven… Ook hier hebben we uiteraard helpende handen voor nodig!

Wat mag je verwachten?

We vergaderen en “werken” in een gezellige en joviale sfeer. We treffen de nodige voorbereidingen voor de verschillende activiteiten in specifieke werkgroepen en we verdelen de verschillende taken zodat alle activiteiten optimaal verlopen.

En naast de schoolgerichte besprekingen is er natuurlijk ook ruimte voor sociaal contact. Je ontmoet andere ouders met wie je ervaringen kan uitwisselen, en je komt meer te weten over het reilen en zeilen binnen de school... en over de dagelijkse leefwereld van je kleuter.

Om ons te volgen, kan je terecht op onze Facebookpagina van OVG Meerhout (https://www.facebook.com/groups/369106226607575/) en op onze ouder-whatsappgroep. Een seintje naar het OVG-mailadres of naar mezelf als voorzitter en je kan meteen toegevoegd worden.

Nog vragen?

Aarzel niet om ons aan te spreken! Je kan terecht bij:

(Voorzitter) Kristof Galle

 • Kristof.galle@gmail.com
  • ​0468/19.88.36 (werk) of 0472/58.38.89
  • algemene mailbox: ovg.meerhout@gmail.com

Contacteer Lourdes

Groenstraat 31
9041 Oostakker

Tel: 09 259 02 92
Fax: 09 259 09 32

info.lourdesmeerhout@edugo.be


Contacteer Meerhout

Meerhoutstraat 51
9041 Oostakker

Tel: 09 251 22 47
Fax: 09 259 09 32

info.lourdesmeerhout@edugo.be