Secundair onderwijs • 2e en 3e graad doorstroomfinaliteit (ASO)

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / ASO

Wetenschappen

Voor wie?

Weet je graag hoe dingen werken, trek je graag het labo in om zelf dingen te onderzoeken? Kan je de werkelijkheid niet zomaar aanvaarden, maar wil je het mechanisme achter de schermen begrijpen? Dan is wetenschappen jouw ding!

Voorstelling lespakket

Je krijgt een stevige basis van 2 uur per week aan biologie, chemie en fysica. Tijd genoeg om de leerstof uit te diepen en om zelf in actie te schieten! Gaandeweg leer je kritisch nadenken en leer je de handelingen van een echte wetenschapper!

Omdat natuurwetenschappen een gedegen wiskundige kennis vragen, heeft de school ervoor gekozen om een extra uur wiskunde in te voeren. Dat uur wordt uitsluitend gebruikt om de wiskundige vaardigheden die je in de wetenschappen nodig hebt bij te spijkeren. Het gaat  helemaal niet om extra leerstof.

Stapsgewijs zal je ook werken aan je onderzoekscompetentie: je leert een wetenschappelijk experiment correct uitvoeren en analyseren. En wie echt durft, zet alvast ook zijn tanden in de wetenschapsolympiades en wiskundeolympiade!

Via andere kleine projecten kijk je over de grens van je studierichting en kom je in contact met techniek en kan je zelfs je kennis en vaardigheden doorgeven aan leerlingen van de lagere school.

Met het STEM-verhaal (Science, Technology, Engineering, Mathematics) probeert men jongeren warm te maken voor wetenschap en technologie. De studierichting wetenschappen komt al een groot deel tegemoet aan deze doelstelling van STEM.

Wat na de tweede graad?

In de derde graad dringt zich een keuze op. Wie Wetenschappen gevolgd heeft in de tweede graad, kan zich in de derde graad verdiepen in:


Lessentabel

Algemeen 4de jaar
Godsdienst 2
Nederlands 4
Frans 4
Engels 2
Duits 1
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Informatica  1
Muzikale Opvoeding 1
Specifiek  
Biologie 2
Chemie 2
Fysica 2
Wiskunde 6
Totaal 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Contacteer De Toren

Sint-Jozefstraat 10
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 14

info.toren@edugo.be