Secundair onderwijs • 2e en 3e graad doorstroomfinaliteit (ASO)

Terug naar het overzicht

3e graad / Economie en organisatie / Finaliteit doorstroom / ASO

Economie - moderne talen

Voor wie?

Economie-moderne talen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket economie en moderne talen. Leerlingen verwerven inzicht in macro- en micro-economische aspecten en de werking van ondernemingen. Ze leren logisch en kritisch te denken om economische concepten en hun onderlinge verbanden te begrijpen. Bovendien gebruiken ze wiskundige concepten om economische problemen op te lossen. Daarnaast verdiepen ze hun communicatievaardigheden in het Duits, Engels, Frans en Nederlands. De studierichting daagt hen ook uit op het vlak van verschillende componenten van het wetenschapsdomein moderne talen.

Voorstelling lespakket

Economie

In het vak Economie streven we naar een integratie van economische en maatschappelijke vorming.

Maatschappelijke vorming zet leerlingen aan om een meer gastvrije en rechtvaardige wereld te creëren. Zo laat het vak economie hen reflecteren over de ongelijke verdeling van welvaart in een samenleving. Ze verwerven eveneens inzicht in de manier waarop ondernemingen en organisaties zich kunnen ontwikkelen met aandacht voor mens en planeet.

Economische vorming daagt leerlingen uit om aan de hand actuele en historische gebeurtenissen de werking van de economie te analyseren. Het bestuderen van concepten en indicatoren geeft inzicht in zowel macro- als micro-economie. Ze reflecteren kritisch over economische modellen aan de hand van alternatieve denkwijzen over welvaart en welzijn en welke rol internationale instellingen daarbij (kunnen) spelen.

Seminarie economie

In het seminarie economie ga je projectmatig aan de slag. Er zijn ook activiteiten zoals het beursspel, justitie in België, het bedrijfsspel Top Team en bedrijfsbezoeken.

Talen

In deze richting krijg je naast Nederlands een stevig pakket moderne talen (Frans, Engels en Duits). Tijdens de lessen krijg je de kans om de Franstalige, - Engelstalige en Duitstalige cultuur te verkennen door middel van visuele taal zoals film, toneel, reclame, videoclips, beeldend werk, websites ...  Dankzij het bijhouden van een taalportfolio kan je zicht krijgen op je sterktes en zwaktes en word je aangespoord om zelf je leerproces in handen te nemen.

Taallabo

In dit vak gaan we creatief om met taal en scherpen we de taalgevoeligheid en taalvaardigheid van de leerlingen aan. We gaan aan de slag met creatief schrijven, improvisatie, stemcoaching, poëzie, speechen, ...

Mens & samenleving

In het vak mens & samenleving maken de leerlingen kennis met allerhande maatschappelijke thema's zoals financiële vorming, politiek en burgerschap.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:



03 Mei 2024

Nacht van De Toren

Op vrijdag 3 mei ben je welkom op onze openschoolavond 'Nacht van De Toren'. Die avond kan je kennismaken met de leerkrachten en leerlingen, ons studieaanbod en de vele activiteiten die wij doorheen het schooljaar aanbieden.

Programma

Infobeurs studieaanbod (doorlopend tussen 18.00 u. en 21.30 u.)

In de lokalen op de eerste verdieping ontdek je de verschillende studierichtingen en maak je kennis met de vakleerkrachten.

Rondleidingen (doorlopend tussen 18.00 u. en 21.30 u.)

Een leerkracht en/of leerling neemt je mee op verkenning doorheen het schoolgebouw. Zo ervaar je hoe een dag op campus De Toren er uitziet.

Infosessie voor toekomstige leerlingen en ouders (19.00 u. en 20.00 u.)

In de studiezaal T128 op de eerste verdieping heet de directeur je welkom voor een infosessie over allerlei aspecten van het schoolleven.

De Toren actief en creatief (doorlopend tussen 18.00 u. en 21.00 u.)

Er zijn heel wat activiteiten, uitstappen en reizen in De Toren. Kom deze ontdekken in de hal op de eerste verdieping.

Inschrijvingen (doorlopend tussen 18.00 u. en 21.30 u.)

Hebben we jou overtuigd? Spring dan binnen in het inschrijvingslokaal. Onze medewerkers helpen je met het in orde brengen van jouw inschrijving. Ook met praktische vragen (restaurant, broodjes, lockers, ...) kan je hier terecht.

BYOD (doorlopend tussen 18.00 u. en 21.30 u.)

Onze leerlingen werken op school met hun persoonlijke laptop (Bring Your Own Device). Ontdek ons aanbod van laptops (i.s.m. The Rent Company) en onze aanpak in de BYOD-stand.

Bar & Pastafestijn (doorlopend tussen 18.30 u. en 21.30 u.)

Honger? Je kan de hele avond terecht in onze refter op het gelijkvloers voor een lekkere pastamaaltijd. Reserveer via deze link jouw maaltijd en schuif aan wanneer het jou past. Kies een plaatsje binnen of buiten en geniet van een heerlijke maaltijd. Reserveren kan tot donderdag 25 april.

  • Spaghetti bolognese of vegetarisch (volwassenen 12+): 14 euro
  • Spaghetti bolognese of vegetarisch (kinderen t.e.m. 11 jaar): 9 euro

De bar is de hele avond open. De ouderraad schenkt je met plezier een drankje in. Bij mooi weer kan je terecht op de speelplaats.

Contacteer De Toren

Sint-Jozefstraat 10
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 14

info@toren.edugo.be