Secundair onderwijs • 2e en 3e graad ASO

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / ASO

Economie

Voor wie?

Economie is de wetenschap die zich bezighoudt met de verdeling van producten en diensten in de samenleving. België is een voorbeeld van een gemengde markteconomie waarbij zowel de overheid als de vrije marktwerking een grote rol spelen. Bedrijven zorgen voor de productie van goederen en diensten en creëren toegevoegde waarde, wat de bron is van onze welvaart.

Heb je interesse in actualiteit en wil je begrijpen hoe onze economie werkt? Ben je cijfervaardig, kritisch en taalvaardig, dan heb je de juiste talenten om aan deze richting te beginnen.

Voorstelling lespakket

In de tweede graad heb je 4 uur economie per week. Een uur daarvan vindt meestal plaats in het openleercentrum (OLC), waar je via laptops en tijdschriften informatie over de actualiteit kan verzamelen. Ook werk je aan onderzoeksopdrachten in het kader van de onderzoekscompetentie: je leert via een uitgewerkte leerlijn stapsgewijs hoe een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd wordt. Daarnaast werk je mee aan tal van projecten zoals Ondernemer voor 1 nacht, Vlajo Challenge, Top Team, Manager in de klas …

Je kan je eigen accent leggen in deze richting door de keuze tussen de opties 4 en 5 uur wiskunde.

Wat na de tweede graad?

In de derde graad dringt zich een keuze op. Wie Economie gevolgd heeft in de tweede graad, kan zich in de derde graad verdiepen in:


Lessentabel

Algemeen

4de jaar

Optie 4u wiskunde

4de jaar

Optie 5u wiskunde

Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 5 4
Engels 2 2
Duits 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Biologie 1 1
Chemie 1 1
Fysica 1 1
Informatica 1 1
Muzikale Opvoeding 1 1
Specifiek    
Economie 4 4
Wiskunde 4 5
Totaal 32 32

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:
Optie 1: 4 uur wiskunde (ECO4)

Kies je voor de optie 4 uur wiskunde dan krijg je een basispakket wiskunde. Dit wordt gecompenseerd met een extra uur taal. In het derde jaar heb je 5 uur Nederlands per week en in het vierde jaar 5 uur Frans.

 


Optie 2: 5 uur wiskunde (ECO5)

Kies je voor de optie 5 uur wiskunde dan heb je een uitgebreid pakket wiskunde. De basisleerstof is dezelfde als de optie 4 uur wiskunde, maar deze wordt aangevuld met extra theorie en een groter en diepgaander pakket oefeningen.

Contacteer De Toren

Sint-Jozefstraat 10
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 14

info.toren@edugo.be