EDUGO Basisonderwijs Sint-Vincentius & Sint-Bernadette Activiteiten Maandmoment: het nieuws van december en januari!
Basisonderwijs • Kleuter- en lagere school

Terug naar het overzicht

28 Januari 2021

Maandmoment: het nieuws van december en januari!

Sint-Vincentius

MAANDPUNTEN december-januari

Hieronder zien jullie de tekst van het maandmoment. In deze fotoreeks staan de jarigen van deze maanden en een sfeerbeeld van het maandmoment.

De foto's die horen bij de tekst en getoond werden in een powerpoint presentatie, proberen we via een link per mail naar u te versturen!

 

Goeiemorgen beste kijkers en welkom bij ons journaal.

Vandaag zullen we het hebben over:

Verjaardagen
Geluk: dankbaarheid
Sinterklaas
Kerstontbijt
Lien in de klas
Fruit op school
Kalenderverkoop
Fotoreeks van december en januari

 

Verjaardagen

• Afgelopen maand en in de maand december werd er feest gevierd voor:  Fatima, Aselya, Halima, Ivan, Mamadou Ciree, Altan, Muskah, Lenna, Khalil, Tamana , Amy, Fatouma, Omar en Mohammad.Eliyano, Milan en Fatima.

Proficiat aan de jarigen! Kom maar naar voor om een ballon en kaartje op te halen. Blijf

gerust even staan want jullie mogen vandaag kiezen waar je gelukkig van wordt. Dit kan zijn:

• Liedje: happy birthday

• Liedje: lang zal ze leven

• Vuurwerk

 

Lien in de klas

Ook deze maand kwam Lien in het eerste en tweede leerjaar .

Het derde en vierde leerjaar werkten rond de kunstenaars PIP en POP. Ze maakten een eiland met pur, een  soort van schuim. Eerst moesten ze hun eiland vorm geven door het te bekleven met kranten. Op die manier maakten ze bergen, meren,…daarna moesten ze het schilderen in de gekste kleuren. De laatste twee lessen maakten ze gekke planten voor op het eiland.

In het vijfde en zesde  leerjaar  maakten we boomhutten: met ijzerdraad en kranten maakten we de stam. Met stokjes en lijmpistolen de boomhut zelf. Bij een volgende opdracht was  een racebaan onze inspiratiebron. Op die racebaan gebeurt vanalles, spanning, snelheid, enthousiasme... De kinderen maakten eigen banen met daarop snelheid etc. door kleur en patronen

 

Sinterklaas

Op 3 december was het een spannende dag. We hadden alle voorbereidingen getroffen, de opdrachtjes werden uitgevoerd en de zaal was feestelijk versierd. Die dag zou Sinterklaas langskomen. Door het virus, hadden we contact met Sinterklaas via de computer. Maar plots werd er toch op de deur geklopt. Die lieve pieten verwenden ons met zakken vol cadeautjes en lekkers. Ook de oudere kinderen konden na een speurtocht vol opdrachtjes genieten van als dat moois. Zo werd het een superleuke dag voor groot en klein.

 

Kerstontbijt

We zetten de Kerstvakantie in met een heerlijk en feestelijk ontbijt. Klein en groot gingen aan de slag en kokkerelden er op los. Kijk maar mee naar al dat lekkers.

 

Kalenderverkoop

In december ging elke klas aan de slag in de fotostudio op onze school. We maakten mooie, gekke en lieve foto’s…Er kwamen bloemetjes, pompoenen, konijnen, feestvierders en afgestudeerden langs. De foto’s werden gebundeld tot een mooie kalender die goed verkocht werd. Dikke pluim allemaal…

 

Fruit op school

Sinds januari worden we elke woensdag verwend met lekker fruit van de school. We kunnen kiezen uit heel veel verschillende stukken fruit en snoepgroentjes. Zo krijgen we veel lekkere vitamientjes binnen en kunnen we proeven van fruit dat we nog niet kennen. Met een leuke fruitstempel op onze hand, kunnen we ook thuis vertellen wat we die dag geproefd hebben.

 

Fotoreeks van december en januari
 

In de eerste kleuterklas speelden we in december in onze klas binnen het thema Sinterklaas en Kerstmis. Kijk je mee?

 

In de tweede kleuterklas kwam de dokter langs. Anna was ziek en stond vol rode vlekjes. Gelukkig leerden we snel hoe we Anna moesten verzorgen en werden ook wij echte dokters en verpleegsters.

 

In de derde kleuterklas, Bij juf Zinzia hebben wij gewerkt rond Kerstmis. Toen hebben wij kunnen genieten van een super lekker ontbijt. Smullen was dat! Na de vakantie kwam juf Marie-Luca bij ons in de klas.  We hebben gewerkt rond het thema 'ziek zijn'  We speelden spelletjes waarbij iedereen wel eens ergens pijn had. Gelukkig hadden we véél dokters in onze klas, kijk maar...

 

L1 werkte tijdens het WO-thema Tijd ook rond speelgoed van vroeger en nu. Via een leuk buitenspel leerden de kinderen het oude speelgoed wat beter kennen. Ook teamwork was aan de orde en dat deden ze super!

 

In het tweede leerjaar maakten we muziek met de boomwhackers.

 

In het derde en vierde leerjaar gingen we aan de slag met thema techniek. Dit leerden we al in het thema: drijven en zinken, een eigen boot maken, vast, vloeibaar en gasvormig, magneten , proefjes rond water.

IN het vijfde en zesde leerjaar leerden we verschillende beroepen kennen. Een aantal kinderen uit de klas gaan naar het middelbaar  en daarom is het belangrijk om te weten welke verschillende beroepen er zijn en welk talent daar bij nodig is. Normaal gezien gaan we naar het Beroepenhuis, door Corona mocht dat niet dus is het beroep huis naar ons gekomen. Zo leerden we een aantal beroepen kennen waaronder ondernemer, automechanieker, verzorging,…

 

Geluk

Deze keer gaat de geluksles over dankbaar zijn. Dankbaar voor kleine dingen en grote dingen. De juffen zijn dankbaar dat de kinderen nu luisteren en de kinderen zijn dankbaar dat de leerkrachten weer toffe dingen bedacht hebben. Dankbaar zijn omdat de deur werd opengehouden of dat de verwarming weer werkt ;).

Zeggen we af en toe dankjewel? 

Slot

Zo, dit waren de maandpuntjes voor Januari. Bedankt voor het kijken en tot volgende maand!

Contacteer Sint-Vincentius

Sint-Rafaëlstraat 14
9041 Oostakker

Tel: 09 259 21 01

info.vincentius@edugo.be


Contacteer Sint-Bernadette

Sint-Bernadettestraat 249
9000 Gent

Tel: 0468 42 64 61

info.vincentius@edugo.be