EDUGO Algemeen Inschrijven

Inschrijven op EDUGO

Basisonderwijs

Indien uw kind voor de eerste keer naar school gaat of van school wil veranderen moet u uw kind eerst via een centrale website aanmelden. Deze aanmeldingsregeling is geldig voor alle Gentse scholen.

Er zijn 3 periodes:

  • Voorrangsperiode voor instappers die broer of zus zijn van een kind dat al in de school ingeschreven is en voor kinderen van personeel. Voor 2018 loopt deze periode van 16 tot 27 oktober 2017.

  • Aanmeldingsperiode voor alle kinderen die niet kunnen genieten van bovenstaande voorrang. In 2018 loopt de aanmeldingsperiode van 2 tot 23 februari.

  • Inschrijvingsperiode voor kinderen van ouders die geen gebruik maakten van de aanmeldingsprocedure: gewoonlijk na de paasvakantie.

Meld je aan basisonderwijs

Bij aanmelding kan u de school van voorkeur opgeven. Na de aanmelding ontvangt u een ticket dat u meebrengt bij het inschrijven.

Inschrijven voor het huidige schooljaar gebeurt op de school zelf en kan als er een vrije plaats is.

Secundair onderwijs

Wie wil inschrijven in het eerste jaar secundair (campus De Brug & campus Lochristi) moet zich digitaal aanmelden vanaf 2 februari 2018.

Ook hier zijn er 3 periodes:

  • Voorrangsperiode: Voor broers en zussen van leerlingen van EDUGO is de inschrijving verzekerd in deze periode. Alle ouders van leerlingen die momenteel op EDUGO school lopen worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht. In 2018 loopt de voorrangsperiode van 8 tot 26 januari.
  • Aanmeldingsperiode voor het eerste middelbaar: Elk kind dat start moet zich aanmelden. Zonder aanmelding kan er geen inschrijving gedaan worden. In 2018 loopt de aanmeldingsperiode van 2 tot 23 februari.
  • Inschrijvingsperiode: Na aanmelding ontvangt u via e-mail een ticket dat kan omgezet worden naar een definitieve inschrijving in de school van uw voorkeur. Dit kan van 3 tot en met 23 maart.

Meld je aan secundair onderwijs

Heeft u zich niet aangemeld? U ontvangt geen ticket, maar u kan vanaf 5 maart rechtstreeks inschrijven in de school van uw keuze op voorwaarde dat er nog plaats is.

Indien u wil inschrijven voor het tweede t.e.m. het zevende jaar secundair, dan kan u rechtstreeks terecht bij de campus van uw keuze.

Voor meer info over de aanmeldingsprocedure kan u onderstaande brochure raadplegen:

Brochure inschrijven in een secundaire school in Gent 2018-2019

Voor meer info over de campus en inschrijvingen volg onderstaande links: