EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Activiteiten Winnaars decoratie awards 2018
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

15 Oktober 2018

Winnaars decoratie awards 2018

Glorieux

Drie schilder-decorateurs beloond met trofee

Op 11 oktober vond de Decoratie Awards Uitreiking plaats en werden de winnaars van de tweede editie van de Decoratie Awards bekendgemaakt. Drie projecten vielen in de prijzen.

winnaars (v.l.n.r.): Tijl Matthijs (Matthijs&Co), Peter Jame (Dija) en Esteban Van den Berghe (Schilderwerken Esteban)

Categorie Schilderwerken en decoratie

3e plaats: Filip Vantyghem

Filip Vantyghem uit Ichtegem nam het schilderen en decoreren van een nieuwbouwwoning te Torhout voor zijn rekening. Typisch voor deze woning waren de grote, statische ruimtes met hoge plafonds en het gebruik van veel hout. Al het houtwerk werd onbehandeld geplaatst en moest nog worden behandeld. De muren en plafonds werden fijn uitgeplamuurd, gefixeerd, behangen met vlies en afgewerkt met een grondlaag en twee afwerklagen. In de living en in het toilet op het gelijkvloers werd gewerkt met een decoratieve kalktechniek, verticaal geborsteld. Ter bescherming werd die afgewerkt met een matte decorateursvernis.

2e plaats: Schilderwerken Esteban

Schilderwerken Esteban uit De Pinte tekende voor het schilderen en decoreren van een nieuwbouwwoning in landelijke stijl te Dentergem. De vraag van de klant was om alles warm te houden en vrij 'ruw'. In de keuken, living, eetplaats en traphal werd een verf met marmerkorrel met techniekborstel aangebracht. In de badkamer werd een waterdicht mengsel van minerale grondstoffen geplaatst.

WINNAAR: Matthijs & Co

Matthijs & Co uit Ninove slaagde erin om een lege kamer in een bestaande woning te Londerzeel om te toveren tot een ruimte in ware Louis XVI-stijl. Matthijs & Co tekende het ontwerp van de ruimte uit en plaatste nieuwe plaasteren sierlijsten met elegante en verfijnde patronen om de kamer een klassieke touch te geven. Als materialen werd er voor olieverven, schilderdoek en fijne gipsmouluren gekozen. Wit voert als kleur de hoofdtoon, subtiel in combinatie met toetsen goud.

    

Categorie Gevelafwerking

WINNAAR: Schilderwerken Esteban

Schilderwerken Esteban uit De Pinte toverde een herenhuis van 1898 te Gent om van 'spookhuis tot droomhuis'. Alle gevelelementen, gaande van de erker, de dakgoten tot de natuursteen, werden in originele staat hersteld vooraleer tot de schilderwerken werd overgegaan. Het hout werd afgebrand en de gevel werd gereinigd onder hoge druk waarna het voegwerk her en der hersteld werd. Er werd met elastische, reinigbare verf gewerkt. Het houtwerk werd voorzien van drie laklagen.

Alle winnaars op een rijtje (v.l.n.r.): Tijl Matthijs (Matthijs&Co), Jan Leurentop (Decoratie&Service), Bruce Cafmeyer (Bruce Cafmeyer), Peter Jame (Dija), Helga Timmers (Schildersbedrijf Woutim), Elly Wynants (A Project), Esteban Van den Berghe (Schilderwerken Esteban), Brian Van de Maele (Schilderwerken Esteban)

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be