Secundair onderwijs • 2e en 3e graad ASO

Veelgestelde vragen

Een vraag over de richting humane wetenschappen? Ga naar de infopagina over deze studierichting of bekijk de vragen en antwoorden hieronder. Niet gevonden wat je zocht? Stuur je vraag naar vragen@toren.edugo.be.

Infopagina humane wetenschappen

Welk profiel hebben leerlingen in humane wetenschappen?

Leerlingen humane wetenschappen zijn sociaal voelend en staan open voor onderzoeksopdrachten (kritische vragen stellen) en projecten. Ze hebben een sterke interesse in actualiteit, het gedrag van mensen en de samenleving en benaderen deze wetenschappelijk (gebaseerd op inzichten uit de psychologie, sociologie, criminologie, antropologie, filosofie, recht, …). In de eerste graad scoorde je voor talen en wiskunde een ruime voldoende en je bent bereid studeren als een werkwoord te hanteren.

Wat is het verschil tussen humane wetenschappen en sociaal-technische wetenschappen?

Ga zeker even kijken bij onze collega's van campus Lochristi. Leerkrachten humane wetenschappen hebben ervaring in beide richtingen en omschrijven de grootste verschillen als: HWE legt in het ASO meer de nadruk op de algemene vakken en theorie, STW heeft meer ruimte voor het inoefenen van de leerstof en het verwerken in integrale opdrachten, interesse in natuurwetenschappen is in STW een must. Neem gerust contact voor meer toelichting.

Welke projecten doe je zoal in humane wetenschappen?

In de tweede graad maak je kennis met andere culturen, praat je met opvoeders en neem je enquêtes en interviews af. In de derde graad organiseer je een project rond kansarmoede, een gezond ontbijt voor de hele school en ga je op uitwisselingsproject.

Wat zijn logische vervolgen op humane wetenschappen na het secundair?

Het antwoord op deze en nog meer interessante vragen vind je op onderwijskiezer.


Antwoord niet gevonden? Stuur je vraag naar vragen@toren.edugo.be.

Contacteer De Toren

Sint-Jozefstraat 10
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 14

info.toren@edugo.be