EDUGO Secundair onderwijs De Toren Activiteiten Studierichting in de kijker: Economische...
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad ASO

Terug naar het overzicht

03 Mei 2021

Studierichting in de kijker: Economische wetenschappen

De Toren

De komende weken zetten we wekelijks een of meerdere studierichtingen van het vernieuwde studieaanbod in het derde jaar in de kijker.

Leerlingen die zich afvragen wat je nu precies kan kopen met een bitcoin, die geïnteresseerd zijn in de berekening van winst- of verliescijfers van bedrijven of die meer willen weten over de donuteconomie, kunnen vanaf september terecht in onze vernieuwde economierichting. We starten ermee in het derde jaar. Deze richting heeft naast een breed algemeen lessenpakket een uitgebreid pakket economie (4 uur per week) en wiskunde (5 uur per week).

In het vierde jaar staat er een extra uur Back2B (Back to business) op het programma. Tijdens dit uur werken de leerlingen volgens hun eigen interesse aan verschillende projecten. Ondernemingsvaardigheden opbouwen staat centraal. Ook sociale en communicatieve vaardigheden worden tijdens deze lessen aangescherpt. We streven naar een mix tussen leren in spelvorm, zoals de Vlajo Challenge, en het leren door contacten met de bedrijfswereld, bijvoorbeeld door een mini-onderneming uit te bouwen of door een bedrijfsbezoek. The sky is the limit voor economieleerlingen. Hoger dan de hemel hoeven ze voor ons niet te mikken.

Ontdek Economische wetenschappen
 

Contacteer De Toren

Sint-Jozefstraat 10
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 14

info.toren@edugo.be