EDUGO Secundair onderwijs De Brug Studieaanbod Beroepsvoorbereidend Leerjaar
Secundair onderwijs • Authentieke eerstegraadsschool

Terug naar het overzicht

1e graad • B-stroom

Beroepsvoorbereidend Leerjaar

Aanbod schooljaar 2019-2020. Vanaf 1 september 2020 wordt de onderwijsvernieuwing ook doorgevoerd in het tweede jaar. De leerlingen zullen dan een keuze kunnen maken tussen Maatschappij en welzijn / economie en organisatie - STEM-technieken: hout en bouw / schilderen en decoratie - STEM-technieken: elektriciteit / mechanica


Optie 1: Decoratie, Kantoor en Verkoop

Het beroepenveld "decoratie" bereidt voor op richtingen behorend tot het beroepssecundair onderwijs, in het bijzonder op de richting "schilder- en decoratietechnieken".

Dit beroepenveld wordt gekenmerkt door 2 lesuren technologie decoratie en
5 lesuren realisatietechnieken decoratie.

In dit beroepenveld wordt een gamma van decoratietechnieken aangeleerd die verband houden met schilderwerken en woninginrichting. Hierbij liggen de accenten vooral bij het creatieve en het esthetische.
Zin voor creativiteit en nauwkeurigheid zijn daarom onmisbaar.

Het beroepenveld "kantoor en verkoop" bereidt voor op richtingen behorend tot het beroepssecundair onderwijs, in het bijzonder op de richting "verkoop en etalage".

Dit beroepenveld wordt gekenmerkt door 2 lesuren computervaardigheden (IKV), 2 lesuren initiatie in administratie retail en logistiek (IARL), 2 lesuren Frans en 2 lesuren extra Nederlands.

In dit beroepenveld maken de leerlingen kennis met de wereld van handel, administratie en verkoop. Zij leren de beginselen van administratief werk en economische begrippen.
Aangezien de tekstverwerker niet meer uit het kantoor weg te denken is, wordt daar veelvuldig mee geoefend. Ook een goede beheersing van Nederlands en Frans zijn in de verkoopsector onmisbaar.

Bekijk de lessentabel


Optie 2: Nijverheid

Het beroepenveld "nijverheid" bereidt voor op richtingen behorend tot de nijverheidssector van het beroepssecundair onderwijs.

Dit beroepenveld bevat vier vakgebieden: bouw, elektriciteit, hout en mechanica.

Naast 4 lesuren "technische activiteiten" (theoretische kennis van de verschillende technologieën) krijgen de leerlingen 10 lesuren "realisatietechnieken" (praktijk).
De verschillende vakgebieden worden geïntegreerd aangeboden.

In het vak mechanica wordt metaal gevijld, geknipt, geboord, geplooid, gezaagd, …
De leerlingen leren meten, aftekenen en het juiste gereedschap veilig gebruiken.

In het vak elektriciteit worden eenvoudige elektrische schakelingen en installaties geschematiseerd en uitgevoerd.

In het vak hout ervaren de leerlingen de eigenschappen van de houtsoorten en leren ze de juiste gereedschappen gebruiken om hout te bewerken.

In het vak bouw maken zij kennis met gereedschappen en materialen die de bouwvakker nodig heeft.

Bekijk de lessentabel


01 April 2019

27 April 2019

Vanaf nu kan je aanmelden voor onze school!

Van 1 april 2019 (12 uur ’s middags) tot 26 april 2019 (12 uur ’s middags) kun je je kind aanmelden voor onze school. Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als je je niet aanmeldt, kun je je kind pas inschrijven vanaf 15 mei 2019 indien er nog vrije plaatsen zijn.

Het is aan te raden om meerdere scholen, waar je kind graag naar toe wil gaan, aan te duiden in het aanmeldingssysteem. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats van voorkeur niet. Meer info: www.aanmeldensecundairescholen.gent

Openschooldag

kom een kijkje nemen op onze openschooldag op zaterdag 27 april 2019 van 13.30 u tot 18.00u. Maak kennis met CLIL - STEM - TAAL - ...

Contacteer De Brug

Eksaardserijweg 24
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be