EDUGO Secundair onderwijs De Brug Studieaanbod Tweede leerjaar A - SPORT (voorbereiding...
Secundair onderwijs • Eerstegraadsschool

Terug naar het overzicht

1e graad / 2de jaar / Finaliteit doorstroom / A-stroom

Tweede leerjaar A - SPORT (voorbereiding doorstroom)

Voor wie?

Je bent sportief en sociaal ingesteld en je hebt daarenboven een gezonde interesse voor wetenschappen. Je houdt van een combinatie van bewegen en onderzoekend leren. Naast een passie voor sport heb je ook een goede studiehouding want deze basisoptie bereidt je voor op verschillende doorstroomrichtingen in het derde jaar. Je zal kennis maken met verschillende sportdisciplines waarbij inzet en doorzettingsvermogen belangrijke attitudes zijn.

Voorstelling lessenpakket

Bij deze basisoptie krijg je naast het basispakket ook 3 lesuren wetenschappen en 2 lesuren extra sport. In de lessen wetenschappen wordt de link gelegd met het sportende lichaam. Biologie en fysica zullen een hoofdrol spelen. Je komt meer te weten over het ademhalingsstelsel, het spierstelsel, de samenwerking van spieren, gewrichten en beenderen. Je leert over voeding en sportdranken en welke invloed dit heeft op het sportende lichaam...  

Leerlingen maken gebruik van een uitgebreide sportinfrastructuur: de EDUGO-arena, de nieuwe padelvelden, de voetbalvelden (ook met kunstgras!), enz.

Naast 2 uur extra sport en 3 uur extra wetenschappen krijgen de leerlingen van de basisoptie 'Sport' ook 1 uur extra Frans en 1 uur extra wiskunde (remediërend of verdiepend).

Wat na deze basisoptie?

Deze basisoptie bereidt je voor op een derde jaar met doorstroomfinaliteit  zoals de richting Sportwetenschappen. Maar ook de andere doorstroomgerichte richtingen in de tweede graad zoals Natuurwetenschappen, Humane wetenschappen, Economische wetenschappen, Moderne talen, Technologische wetenschappen, Biotechnologische STEM-wetenschappen zijn hierna een haalbare kaart.

Ben je je hart verloren aan Sport maar is een vervolg op doorstroomniveau toch niets voor jou, dan kan je de richting Sport ook binnen de dubbele finaliteit volgen.

 

 

 

Lessentabel

Vakken Lesuren
aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
muziek 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 5
techniek 1
wiskunde 4
ICT 1
BASISVORMING 25
Wetenschappen 3
SPORT 2
ICT 1
Wiskunde (verdiepend/remediërend) 1
KEUZEGEDEELTE 7
TOTAAL 32

 

 

Deel deze pagina:Contacteer De Brug

Simone Duboisstraat 15
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be