Secundair onderwijs • Authentieke eerstegraadsschool

STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics

Biedt EDUGO De Brug STEM aan?

Het antwoord hierop is: jawel!
Voor onze STEM-folder: klik hier

STEM staat voor een waaier van opleidingen die tegemoet komt aan leerlingen met een neus voor wiskunde, exacte wetenschappen, ingenieurswetenschappen, techniek en technologie

Onze richting STEM-wetenschappen (IW) is een volwaardige STEM-richting voor knappe leerlingen van het 2e jaar met een grote interesse voor techniek en die wiskundig sterk zijn.

Deze STEM- richting wordt aangeboden op het niveau van de algemene vorming (ASO). De basisvorming is dus identiek als deze van de leerlingen die moderne wetenschappen volgen.

Alle componenten die STEM omvat komen hier ten volle aan bod tijdens de 5 uur technologische activiteiten, waarin de kennis via projectwerking wordt verworven. De verschillende projecten werken telkens volgens het technologisch proces:

  1. Probleemstelling
  2. Ontwerpen
  3. Realiseren
  4. In gebruik nemen
  5. Evaluatie

Kortom

Een technisch probleem wordt eerst theoretisch onderzocht en opgelost. Daarna wordt dit in de praktijk toegepast waarbij de wetenschappen, techniek en technologie geen onbekende zijn.

Bekijk de studiekeuze van het tweede leerjaar: STEM-wetenschappen (IW)

Wat na deze STEM richting?

De leerlingen kunnen zonder probleem de overstap maken naar de richting “wetenschappen” in EDUGO campus De Toren of de richting “industriële wetenschappen” in EDUGO campus Glorieux.

De studiekeuze wordt pas min of meer definitief op het einde van het 2e jaar.

Goed om weten:
De wiskunde die de leerlingen in de 3e graad IW krijgen is identiek aan de wiskunde van de 3e graad wetenschappen-wiskunde.

Contacteer De Brug

Eksaardserijweg 24
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be