EDUGO Algemeen Wegenwerken Sint-Jozefstraat & omgeving

Wegenwerken Sint-Jozefstraat & omgeving

Op maandag 27 juni 2022 starten Stad Gent en Farys met de langverwachte riolerings- en wegenwerken in de omgeving van de EDUGO-Site in Oostakker. Dit is het vervolg van de voorbereidende werken die tussen februari en april 2021 werden uitgevoerd. De werken zullen ruim een jaar duren tot het najaar van 2023.

Via deze pagina willen wij u informeren over de stand van zaken en de specifieke richtlijnen m.b.t. toegankelijkheid, omleidingen en parkeermogelijkheden. De werken zullen immers aanzienlijke hinder veroorzaken bij het bereiken van de verschillende EDUGO scholen op de site.

Al onze communicatie gebeurt op basis van info die we ontvangen vanwege Farys en/of Stad Gent, en is ook steeds onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De werken worden opgedeeld in 5 fases:

 • FASE 1 (27 juni 2022 - half oktober 2022): aanleg riolering en bovenbouw kruispunt Sint-Jozefstraat-Krijtekerkweg-Eksaardserijweg.
  • FASE 1A (27 juni - 30 juni): deel Eksaardserijweg van onderaan de brug tot vóór de hoek van de Krijtekerkweg
  • FASE 1A+B (1 juli - half oktober): deel Eksaardserijweg van onderaan de brug tot voorbij de oprit naast Campus De Brug
 • FASE 2 (half oktober 2022 - eind december 2022): aanleg riolering en bovenbouw Sint-Jozefstraat (tussen gracht en voetbalveld)
 • FASE 3 (januari 2023 - eind maart 2023): Aanleg riolering en bovenbouw Sint-Jozefstraat (tussen Onze Lieve Vrouwstraat en gracht)
 • FASE 4 (datum nog niet gekend): Aanleg riolering en bovenbouw in zijstraten en Eksaardserijweg
 • FASE 5 (juli 2023 - augustus 2023): Aanpak bovenbouw van de voetbal richting Meerhoutstraat

Gevolgen voor het verkeer tijdens de werken

Tijdens de werken zijn er bepaalde straten of delen van straten afgesloten. Hieronder kan je per fase de omleidingen terugvinden. Deze werden bepaald door Stad Gent in overleg met Farys. Als school hebben wij geen inbreng in deze beslissingen.

Gevolgen voor het busvervoer tijdens de werken

Schoolbussen

De schoolbussen rijden niet meer tijdens de eerste periode van de werken. De regeling vanaf 1 september wordt nog uitgewerkt.

Openbaar vervoer

Tijdens fase 1 is volgende regeling van toepassing:

Stadslijn 39

Voor Lijn 39 wordt een tijdelijke eindhalte in de Krijtekerkweg geplaatst (zie plan).

Streeklijnen 73/74

 • Tot 31/08 (uitsluitend ritten van lijn 74, geen bediening van lijn 73): vanaf Lourdesstraat > via Gentstraat > Wolfputstraat > Sint-Laurentiuslaan > normale reisweg

 • Vanaf 01/09: lusbediening tot aan de brug over de R4, kant Meerhoutstraat. Er wordt een voetgangerscorridor voorzien van de tijdelijke halte, over brug R4 en verder naar Sint-Jozefstraat.

Meer info

U kan meer informatie over deze werken vinden in infobrochure van Stad Gent en op de webpagina van Stad Gent.

Download de infobrochure

Infopagina Stad Gent

Deze site zal up to date gehouden worden en verder aangevuld worden volgens de vordering van de werken.