EDUGO Algemeen Wegenwerken schoolomgeving

Wegenwerken schoolomgeving

Momenteel voeren Stad Gent en Farys riolerings- en wegenwerken uit rond de EDUGO-Site in Oostakker.

Via deze pagina willen wij u informeren over de stand van zaken en de specifieke richtlijnen m.b.t. toegankelijkheid, omleidingen en parkeermogelijkheden. De werken zullen immers aanzienlijke hinder veroorzaken bij het bereiken van de verschillende EDUGO scholen op de site.

Al onze communicatie gebeurt op basis van info die we ontvangen vanwege Farys en/of Stad Gent, en is ook steeds onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De werken worden opgedeeld in verschillende fases, waarbij telkens straten of delen van straten afgesloten zijn. Als scholengroep vinden wij het onze taak om hierover duidelijk te communiceren naar onze leerlingen, ouders en personeelsleden.

De oorspronkelijke fasering van de werken – zoals vermeld in de informatiebrochure van Stad Gent – werd gedurende de uitvoering van de werken regelmatig aangepast.

Huidige situatie (januari 2024):

De Sint-Jozefstraat blijft over de volledige lengte verboden voor autoverkeer en wordt opnieuw opgesplitst in een ‘actieve’ en een ‘passieve’ werfzone:

Actieve werfzone: het deel Sint-Jozefstraat van aan het kruispunt met de O.L.Vrouwstraat tot aan de oprit van de broeders.

  • Dit deel van de Sint-Jozefstraat wordt volledig afgezet voor alle verkeer.
  • Brommers en fietsers dienen de omleiding te volgen via de Simone Duboisstraat en / of de Krijtekerkweg.
  • Er worden enkel voetgangers toegelaten in deze zone (langsheen een smalle onverharde voetgangerscorridor).

Passieve werfzone: het deel Sint-Jozefstraat van onderaan de brug t.e.m. de oprit van de broeders.

  • In deze zone mogen geen werken uitgevoerd worden t.h.v. de rijbaan i.f.v. de toegankelijkheid van de omliggende gebouwen door de (hulp)diensten.
  • Aanrijroute (hulp)diensten vanuit de Eksaardserijweg (brug) of de Krijtekerkweg naar zowel de oprit van Campus Glorieux als de oprit van de broeders.
  • Dit deel van de Sint-Jozefstraat is ook toegankelijk voor (brom)fietsen en voetgangers, in beide richtingen.

Antwerpsesteenweg

Ook op de Antwerpsesteenweg ter hoogte van de op- en afrit van de R4 zijn er nog steeds wegenwerken. Raadpleeg de website van het Agentschap Wegen & Verkeer voor de meest actuele informatie.

Meer info

U kan meer informatie over deze werken vinden in infobrochure van Stad Gent en op de webpagina van Stad Gent.

Download de infobrochure

Infopagina Stad Gent

Deze site zal up to date gehouden worden en verder aangevuld worden volgens de vordering van de werken.