EDUGO Algemeen Wegenwerken schoolomgeving

Wegenwerken schoolomgeving

Momenteel voeren Stad Gent en Farys riolerings- en wegenwerken uit rond de EDUGO-Site in Oostakker. Dit is het vervolg van de voorbereidende werken die tussen februari en april 2021 werden uitgevoerd. De werken zullen ruim een jaar duren tot het najaar van 2023.

Via deze pagina willen wij u informeren over de stand van zaken en de specifieke richtlijnen m.b.t. toegankelijkheid, omleidingen en parkeermogelijkheden. De werken zullen immers aanzienlijke hinder veroorzaken bij het bereiken van de verschillende EDUGO scholen op de site.

Al onze communicatie gebeurt op basis van info die we ontvangen vanwege Farys en/of Stad Gent, en is ook steeds onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De werken worden opgedeeld in verschillende fases, waarbij telkens straten of delen van straten afgesloten zijn. Als scholengroep vinden wij het onze taak om hierover duidelijk te communiceren naar onze leerlingen, ouders en personeelsleden.

De oorspronkelijke fasering van de werken – zoals vermeld in de informatiebrochure van Stad Gent – werd gedurende de uitvoering van de werken regelmatig aangepast.

Update 22.09.2023

De brug over de R4 wordt opengesteld voor alle verkeer in beide richtingen (incl. lijnbussen). Bovenop de brug is er een gewijzigde voorrangsregeling t.h.v. de splitsing Meerhoutstraat en Eksaardserijweg.

Fietsers rijden op de voorziene fietssuggestiestroken op de rijbaan. De verhoogde bermen in grindgazon zijn vanaf maandag enkel te gebruiken als voetpad.
Komende van de brug, zijn dit de meest logische fietsroutes richting de diverse EDUGO-scholen:

  • Campus Glorieux en CDO: via de Sint-Jozefstraat
  • Campus De Toren: via de Sint-Jozefstraat en de dreef
  • Campus De Brug: via de Simone Duboisstraat (opgelet voor kruisend verkeer t.h.v. in- en uitrit parking!)
  • Slotendries: via de Simone Duboisstraat en de Groenstraat (zolang de Sint-Jozefstraat niet volledig afgewerkt is)

De Sint-Jozefstraat blijft over de volledige lengte verboden voor autoverkeer en wordt opnieuw opgesplitst in een ‘actieve’ en een ‘passieve’ werfzone:

Actieve werfzone: het deel Sint-Jozefstraat van aan het kruispunt met de O.L.Vrouwstraat tot aan de oprit van de broeders.

  • Dit deel van de Sint-Jozefstraat wordt volledig afgezet voor alle verkeer.
  • Brommers en fietsers dienen de omleiding te volgen via de Simone Duboisstraat en / of de Krijtekerkweg.
  • Er worden enkel voetgangers toegelaten in deze zone (langsheen een smalle onverharde voetgangerscorridor).

Passieve werfzone: het deel Sint-Jozefstraat van onderaan de brug t.e.m. de oprit van de broeders.

  • In deze zone mogen geen werken uitgevoerd worden t.h.v. de rijbaan i.f.v. de toegankelijkheid van de omliggende gebouwen door de (hulp)diensten.
  • Aanrijroute (hulp)diensten vanuit de Eksaardserijweg (brug) of de Krijtekerkweg naar zowel de oprit van Campus Glorieux als de oprit van de broeders.
  • Dit deel van de Sint-Jozefstraat is ook toegankelijk voor (brom)fietsen en voetgangers, in beide richtingen.

Meer info

U kan meer informatie over deze werken vinden in infobrochure van Stad Gent en op de webpagina van Stad Gent.

Download de infobrochure

Infopagina Stad Gent

Deze site zal up to date gehouden worden en verder aangevuld worden volgens de vordering van de werken.