EDUGO Algemeen Wegenwerken schoolomgeving

Wegenwerken schoolomgeving

Momenteel voeren Stad Gent en Farys riolerings- en wegenwerken uit rond de EDUGO-Site in Oostakker. Dit is het vervolg van de voorbereidende werken die tussen februari en april 2021 werden uitgevoerd. De werken zullen ruim een jaar duren tot het najaar van 2023.

Via deze pagina willen wij u informeren over de stand van zaken en de specifieke richtlijnen m.b.t. toegankelijkheid, omleidingen en parkeermogelijkheden. De werken zullen immers aanzienlijke hinder veroorzaken bij het bereiken van de verschillende EDUGO scholen op de site.

Al onze communicatie gebeurt op basis van info die we ontvangen vanwege Farys en/of Stad Gent, en is ook steeds onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De werken worden opgedeeld in verschillende fases, waarbij telkens straten of delen van straten afgesloten zijn. Als scholengroep vinden wij het onze taak om hierover duidelijk te communiceren naar onze leerlingen, ouders en personeelsleden.

De oorspronkelijke fasering van de werken – zoals vermeld in de informatiebrochure van Stad Gent – werd gedurende de uitvoering van de werken regelmatig aangepast.

De werfzone werd meermaals uitgebreid, zowel in de Eksaardserijweg richting Groenstraat (oorspronkelijk voorzien in fase 4) als in de Krijtekerkweg (t.h.v. het kruispunt met de Bertha Boonantsstraat). Daarnaast hebben de werken ook vertraging opgelopen wegens onvoorziene omstandigheden en weerverlet.

Update: vanaf maandag 9 januari start fase 2A. De werfzone wordt verplaatst naar de Sint-Jozefstraat. De toegang van deze straat wordt afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer, zowel vanaf de brug over de R4 als vanaf de O.L. Vrouwstraat. De site is wel opnieuw bereikbaar via de brug over de R4 en via de Krijtekerkweg. Auto's mogen niet langer inrijden via de elektriciteitscabine aan het kruispunt Groenstraat - Eksaardserijweg.

Update: vanaf 27 februari werd de nieuwe uitrit van de parking in gebruik genomen. Zowel de in- als uitrit van de parking liggen nu aan de kant van de brug over de R4.

Als gevolg hiervan is de Simone Duboistraat niet langer toegankelijk voor autoverkeer. Enkel diensten zijn nog toegelaten, naast voetgangers, fietsers, bromfietsen klasse A en speed pedelecs (klasse P). Ook brommers klasse B zijn verboden in deze straat.

We vragen ook om als fietser of voetganger de parking zoveel mogelijk te vermijden.

Fietsverkeer

Autoverkeer

Download bovenstaande plannen in PDF

Schoolbus & pendelbus

Alle schoolbussen en pendelbussen hebben hun halte in de Krijtekerkweg aan de middenberm.

Lijnbussen

De haltes in de Sint-Jozefstraat en de Eksaardserijweg worden afgeschaft. De bussen rijden in beide richtingen door de Krijtekerkweg, met nieuwe bushaltes voor lijnen 73, 74 en 39 op de hoek (Oostakker campus).

Meer info

U kan meer informatie over deze werken vinden in infobrochure van Stad Gent en op de webpagina van Stad Gent.

Download de infobrochure

Infopagina Stad Gent

Deze site zal up to date gehouden worden en verder aangevuld worden volgens de vordering van de werken.