EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Studieaanbod Industriële Onderhoudstechnieken
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad: Se-n-Se • TSO

Industriële Onderhoudstechnieken

Voor wie:

Leerlingen van een 6de jaar TSO elektromechanica of mechanische vormgevingstechnieken  of elektrotechnieken hebben een uitstekende voorbereiding voor dit specialisatiejaar secundair-na-secundair. Ook gemotiveerde leerlingen met een 7 BSO-profiel zijn welkom, maar nemen best eerst contact op met de school.

Wat:

Specialisatiejaar Se-n-Se : industriële onderhoudstechnieken

Waarom:

De leerlingen halen een bijkomend certificaat van een specialisatie die sterk gevraagd is door de industrie. Het verhoogt de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en biedt ook veel betere doorgroeikansen in de bedrijven.

Inhoud:

Dit specialisatiejaar is enerzijds een soort vervolmaking, een verder groeien naar zelfstandigheid in de technologie maar anderzijds, en vandaar ook de naam, biedt het een specialiteit aan. Dit specialisatiejaar zoekt leerlingen met een mechanische, elektromechanische of elektrische vooropleiding te bekwamen in de onderhoudstechnieken. In onze sterk geïndustrialiseerde en geautomatiseerde wereld, zijn goede technici met een inzicht in onderhoud van goudwaarde.

De school beschikt over een ruime ervaring en een goede uitrusting om de verschillende technieken praktisch en theoretisch te benaderen. De leerlingen die bewust voor dit jaar kiezen zal dus zeker een meerwaarde opbouwen voor zijn toekomstige ontplooiing in de industrie. Hij zal een doorgedreven training in basiselektriciteit, pneumatica, hydraulica, demontage- en montagetechnieken achter de rug hebben en een inzicht verworven hebben in machinesystemen en principes van automatisering

Onderhoud, demontage en montage, mechanica, elektriciteit, pneumatica en hydraulica gaan hier dus hand in hand. De vraag van de industrie naar dit certificaat in de opleiding secundair-na-secundair is hoger dan het aanbod. Bedrijfsbezoeken en stage bieden uiteraard een meerwaarde aan deze opleiding die een antwoord biedt op de grote vraag van de bedrijfswereld.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be