Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

13 Maart 2018

Ken jij Michiel Heeze?

Algemeen

EDUGO bestaat 20 jaar. Daarom zetten we de komende weken 20 oud-leerlingen in de kijker. We vroegen hen wat ze nu doen in het leven en hoe ze hun schooltijd beleefd hebben.

Michiel Heeze

24 jaar - Leerkracht elektriciteit, schakeltechnieken, regeltechnieken en installatiemethoden op campus Glorieux

Volgde les op: campus Glorieux (Elektromechanica)

Wat houdt je job of studie precies in?

Na mijn opleiding op campus Glorieux volgde ik een bachelor Elektromechanica aan de hogeschool. Daarna werkte ik als lichtadviseur bij CEBO, een elektrogroothandel in de Gentse haven. Ik deed er projecten voor de industrie, loodsen, burelen, … Het was een commercieel/technische job.

Nadien besliste ik om een lerarenopleiding te volgen. Ik ben er momenteel nog mee bezig. Voor mij een ideale combinatie: ik volg mijn opleiding en doe tegelijk ervaring op.

Wat is jou bijgebleven uit je tijd op EDUGO?

Tijdens mijn opleiding op de hogeschool had ik nooit problemen met technische vakken. We kregen dus een goede basis op school.

Er heerste een goede sfeer op school. Er waren leuke activiteiten zoals de voetbalwedstrijd tussen leerkrachten en leerlingen.

In het vijfde jaar konden we mee op meerdaagse uitstap zonder goed te weten met wie en waarnaartoe. We vulden een vragenlijst in en afhankelijk van het resultaat werd je in een groepje met leerlingen met dezelfde interesses ingedeeld. Onze reis ging naar Zweden per vrachtschip. Het was heel tof om eens leerlingen uit andere richtingen beter te leren kennen. Enkel jammer dat het geplande bezoek aan de hoofdzetel van Volvo niet is kunnen doorgaan.

Wat zijn volgens jou de sterke punten van EDUGO?

De leerkrachten op school zijn heel goed technisch onderlegd. Sommigen werken in bijberoep in de industrie, waardoor ze echt wel een specialist zijn in hun vakgebied.

Ook beschikt de school over voldoende materiaal. Zo kunnen leerlingen ook zelf aan de slag.

Ook het Breënsfonds, een fonds dat leerlingen van EDUGO die het financieel moeilijk hebben steunt, is een sterk punt. Als leerling stond ik daar niet bij stil, maar achteraf besef je pas hoe speciaal dit is.

Welke vaardigheid of attitude die je leerde op EDUGO kan je op je werkplek nog steeds gebruiken?

In het laatste jaar werkte ik aan mijn eindwerk, de GIP. Dit was een groepswerk. Daaruit leerde ik echt samenwerken met andere leerlingen, goede afspraken maken.

Als leerling kon ik me ergeren aan leerkrachten die op kleine details vitten. Veel leerkrachten eisten dat we heel nauwkeurig werkten. Nu merk ik bij mezelf dat ik ook van mijn leerlingen eis dat ze nauwkeurig zijn.

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be