EDUGO Secundair onderwijs Lochristi Studieaanbod Tweede Leerjaar: Sociale en Technische Vorming
Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

1e graad • A-stroom

Tweede Leerjaar: Sociale en Technische Vorming

Voor wie?

De basisoptie “sociale en technische vorming” bereidt voor op de richtingen behorend tot de zachte sector van het technisch secundair onderwijs, in het bijzonder op de richting “sociale en technische wetenschappen”.

Van leerlingen die kiezen voor deze optie wordt verwacht dat zij interesse hebben voor wetenschappen en voor de sociale aspecten van het dagelijks leven.

Voorstelling lespakket

In het vak “sociale en technische vorming” worden enerzijds verschillende soorten metingen (lengte, massa/volume, temperatuur, tijd) bestudeerd en uitgevoerd met gepaste meetinstrumenten. De verschillende grootheden en eenheden worden besproken en toegepast bij berekeningen. Het meten geldt tevens als techniek ter bevordering van het kwaliteitsgericht denken.
Ook bij het koken, knutselen, uitvoeren van metingen … krijgt economisch, ergonomisch en oordeelkundig werken de nodige aandacht.
Anderzijds worden basisbegrippen uit de elektriciteit aangeleerd aan de hand van proeven. De nadruk ligt daarbij op de praktische toepassingen van elektrische toestellen in het dagelijks leven. Een aantal elektrische toestellen waarbij elektriciteit wordt omgezet in licht, warmte, beweging, … worden besproken. Ook de veiligheid bij gebruik van elektriciteit krijgt aandacht.

In het vak “wetenschappelijk werk” wordt de leerlingen een eenvoudige, maar correcte wetenschappelijke werkwijze aangeleerd voor het uitvoeren van natuurkundige proeven. De interesse voor wetenschappen wordt gestimuleerd. Leerlingen leren kritisch wetenschappelijk denken aan de hand van allerlei experimenten. Basisbegrippen over elektriciteit, fysica en chemie worden proefondervindelijk aangeboden.

Wat na deze studierichting?

De leerling kan hierna de studierichting Sociaal en Technische Wetenschappen (STW) in de tweede graad volgen.

Bekijk de lessentabel


22 Februari 2019

04 Mei 2019

Op 22 februari kan je EDUGOLO ontdekken! 

Wie graag onze campus bezoekt voor het ingaan van de digitale aanmeldingsperiode, is van harte welkom op onze ontdek-avond. Van 18.00 u. tot 21.00 u. maken we je wegwijs binnen de school en haar verschillende mogelijkheden! Klik hier voor meer info en inschrijving!

Inschrijving 1ste jaar secundair onderwijs!

Leerlingen die zich in het eerste jaar secundair onderwijs bij ons willen inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 moeten zich eerst DIGITAAL aanmelden. Zonder deze aanmelding kan u niet inschrijven. Meer info vindt u hier.

Openschooldag 

Op zaterdag 4 mei 2019 gooien we deuren van onze school open. Wees welkom en ontdek!

 

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be