EDUGO Secundair onderwijs Lochristi Studieaanbod Maatschappij en welzijn (D/A-finaliteit ...
Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad finaliteiten D, D/A, A

Terug naar het overzicht

2e graad / Maatschappij en welzijn / Dubbele finaliteit / TSO

Maatschappij en welzijn (D/A-finaliteit / domein Maatschappij en welzijn)

Voor wie?

Ben je gefascineerd door menselijk (gezondheids)gedrag? Wil je alles weten over de levensloop van de mens? Wil je kinderen, volwassenen ondersteunen, begeleiden? Wil je sociale, pedagogische- en communicatieve vaardigheden leren? Dan is Maatschappij en welzijn jou op het lijf geschreven!

Voorstelling lespakket

Maatschappij en welzijn, het vroegere Sociale en Technische Wetenschappen, biedt je een brede vorming aan op sociaal, wetenschappelijk en technisch vlak. Het is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit die je voorbereidt op doorstroom naar voortgezette opleidingen in de sociale, agogische, gezondheids- en onderwijssector.

In functie van zorg verlenen en begeleiding ontwikkelen de leerlingen een wetenschappelijk-theoretische basis met betrekking tot gezondheidsbevordering, ontwikkelingspsychologie, pedagogisch handelen, communicatie, de mens en zijn plaats in de samenleving en fysiologie en anatomie. Op basis daarvan leren leerlingen vanuit een holistische mensvisie en in een gezinscontext (indirecte) zorg en begeleidingsactiviteiten uitvoeren met oog voor de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van kinderen, jongeren en volwassenen.

Vanuit een theoretische benadering leer je naar de mens en diverse samenleving kijken en naar zorgverlening en begeleiding. Hierbij gaat de aandacht naar de ontwikkeling en het gedrag van mensen én naar aspecten van anatomie en fysiologie.

Wat na deze richting?

Na de 2de graad Maatschappij en Welzijn kan je kiezen uit Gezondheidszorg, Opvoeding en Begeleiding of een andere richting uit de dubbele finaliteit. 

Na de 3de graad ben je voldoende voorbereid om een professionele bachelor te starten die goed aansluit bij je vooropleiding. Voorbeelden daarvan zijn  Verpleegkunde, Toegepaste psychologie, Orthopedagogie, Ergotherapie of een lerarenopleiding . Je kan ook kiezen voor een graduaatsopleiding. Aangezien deze studierichting zich situeert in de dubbele finaliteit, kan je ook doorstromen naar de arbeidsmarkt.

 

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:06 Mei 2024

Welkom op de webstek van EDUGOLO
 

Ontdek onze campus  Info en inschrijvingen  Ontdek onze studierichtingen  Meld je aan (eerste jaar)

Hey, welkom op onze webstek! Door je hier te treffen, heb je interesse in onze school en onze studierichtingen.

Laat je verrassen door wat we te bieden hebben!

Wens je meer info?

Ervaar je moeilijkheden bij het digitaal inschrijven?
Neem dan contact op met de school om een afspraak te maken op 09 355 89 46

Onze directie vertelt je alvast iets meer:

 

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be