EDUGO Basisonderwijs Lourdes - Meerhout Activiteiten Opening vernieuwde kleuterspeelplaats
Basisonderwijs • Kleuterschool

Terug naar het overzicht

20 September 2021

Opening vernieuwde kleuterspeelplaats

Lourdes - Meerhout

Op vrijdag 17 september mochten we in aanwezigheid van vele ouders, officieel, de vernieuwde speelplaats openen op Lourdes.

De vernieuwing van onze speelplaats kadert in het GR.A.S. project (Groene Avontuurlijke speelplaats). We willen van de speelplaats een aantrekkelijke speelplek maken want de speelplaats is meer dan een ruimte tussen de gebouwen.
Het is namelijk een plek waar kinderen buiten kunnen ravotten en met andere kinderen kunnen samenspelen. Kinderen ontwikkelen immers door te spelen.

De boomwortels bieden heel veel kansen aan de kleuters om te klauteren, kruipen, klimmen,… en om te ontdekken wat ze al kunnen en durven.

De boom in het midden zorgt voor het groene element op de speelplaats.

Groene speelplaatsen hebben een positief effect op de gezondheid, het welbevinden, verbondenheid met de natuur en de ontwikkeling van kinderen.

Bomen op de speelplaats zijn een grote meerwaarde. Ze trekken diertjes aan en creëren schaduw. We kozen voor een amberboom omwille van zijn schitterende verkleuring in de herfst van rood, geel tot diep purperpaars.

Na het doorknippen van het lint dansten de kleutertjes op de tonen van een "boomlied" en werd de vernieuwde speelplaats officieel geopend!

Deze creatie is het eerste deel van de vernieuwing want we hebben we  nog meer plannen! In samenwerking met de leerlingen van de afdeling tuinaanlegger/hovenier van Edugo Glorieux wordt de “buurmuur” een fruitmuur.

Het is de bedoeling dat we elk seizoen vruchten zullen oogsten, zoals framboos, druiven, peren,… dat wordt smullen…

En voor de verfraaiing van de muur van de sportzaal kunnen we rekenen op de creativiteit van de leerlingen van het kunsthumaniora Sint-Lucas te Gent.


We zijn enorm blij zijn met het nieuwe speeltuig én enthousiast om verder te werken aan ons project. Wordt vervolgd...

Contacteer Lourdes

Groenstraat 31
9041 Oostakker

Tel: 09 259 02 92
Fax: 09 259 09 32

info.lourdesmeerhout@edugo.be


Contacteer Meerhout

Meerhoutstraat 51
9041 Oostakker

Tel: 09 251 22 47
Fax: 09 259 09 32

info.lourdesmeerhout@edugo.be