Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

1e graad • B-stroom

Eerste Leerjaar B

Voor wie?

Leerlingen die het getuigschrift basisonderwijs niet hebben behaald.

Leerlingen die een leerachterstand hebben opgelopen in het lager onderwijs of leerlingen die minder geschikt zijn voor overwegend theoretisch onderricht, kunnen terecht in het eerste leerjaar B.

Voorstelling lespakket

In het eerste leerjaar B krijgen de leerlingen gedurende 15u. per week les in ons "open-ruimte"-model. Voor de vakken Nederlands, Frans, Engels, Wiskunde en MaVo worden de leerlingen gecoached om rond dit vak te werken op eigen tempo, naar moeilijkheidsgraad en naar verwerking.

In het eerste leerjaar B krijgt de techniek (6 lesuren per week) ruime aandacht. In deze lessen komen de leerlingen in aanraking met een bonte verscheidenheid aan verkenningsgebieden. In tegenstelling tot het eerste leerjaar A ligt de klemtoon vooral op de praktische toepassingen.

We trachten aangepast onderwijs op eigen maat aan te bieden aan elke leerling.

Via remediëring en verdieping werkt iedereen volgens eigen mogelijkheden. Dit leidt tot succeservaringen die de motivatie versterken.

Wat na deze studierichting?

Na het eerste leerjaar B stappen de meeste leerlingen over naar het 2de leerjaar B.

Bekijk de lessentabel


22 Februari 2019

04 Mei 2019

Op 22 februari kan je EDUGOLO ontdekken! 

Wie graag onze campus bezoekt voor het ingaan van de digitale aanmeldingsperiode, is van harte welkom op onze ontdek-avond. Van 18.00 u. tot 21.00 u. maken we je wegwijs binnen de school en haar verschillende mogelijkheden! Klik hier voor meer info en inschrijving!

Inschrijving 1ste jaar secundair onderwijs!

Leerlingen die zich in het eerste jaar secundair onderwijs bij ons willen inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 moeten zich eerst DIGITAAL aanmelden. Zonder deze aanmelding kan u niet inschrijven. Meer info vindt u hier.

Openschooldag 

Op zaterdag 4 mei 2019 gooien we deuren van onze school open. Wees welkom en ontdek!

 

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be