Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad finaliteiten D, D/A, A

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / BSO

Kinderzorg

Voor wie?

Heb je een groot hart voor kinderen en wil je na het zesde jaar in het secundair onderwijs graag een gespecialiseerde opleiding volgen, kies dan voor een zevende jaar Kinderzorg! Op één jaar leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in kinderdagverblijven, kleuterklassen en naschoolse opvanginitiatieven.
Deze opleiding dompelt je onder in de leefwereld van de baby, peuter, kleuter en het lagereschoolkind. Al deze leeftijdsgroepen worden vanuit diverse invalshoeken benaderd en je verwerft alle kennis om pedagogisch verantwoord om te gaan met kinderen. Je theoretische kennis kan je onmiddellijk toepassen tijdens de stages, zowel bij jonge als bij schoolgaande kinderen.

Lessenpakket

In het zevende jaar Kinderzorg krijg je naast de algemene vakken ook beroepsgerichte vakken, waarin de leerinhoud geïntegreerd wordt aangeboden: uitstappen, projecten en gastsprekers zorgen voor afwisseling in het programma.
Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in een sector die grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen TSO. Kinderzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren!.

Wat na deze richting?

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in een sector die grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen TSO. Kinderzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren!

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:06 Mei 2024

Welkom op de webstek van EDUGOLO
 

Ontdek onze campus  Info en inschrijvingen  Ontdek onze studierichtingen  Meld je aan (eerste jaar)

Hey, welkom op onze webstek! Door je hier te treffen, heb je interesse in onze school en onze studierichtingen.

Laat je verrassen door wat we te bieden hebben!

Wens je meer info?

Ervaar je moeilijkheden bij het digitaal inschrijven?
Neem dan contact op met de school om een afspraak te maken op 09 355 89 46

Onze directie vertelt je alvast iets meer:

 

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be