EDUGO Secundair onderwijs Lochristi Studieaanbod Retailmanagement & Visual Merchandising (7 RVM)
Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad finaliteiten D, D/A, A

Terug naar het overzicht

3e graad: (7e) specialisatie BSO / BSO

Retailmanagement & Visual Merchandising (7 RVM)

Voor wie?

Droom je van een eigen zaak? Of wil je graag ervaring opdoen in het 'beheren' van een winkel om je op die manier goed voor te bereiden op een carrière binnen een grote keten?

In het specialisatiejaar 7RVM komt dit allemaal aan bod. Door het oprichten en uitbaten van een eigen mini-onderneming krijg je de knepen van het ondernemen onder de knie! Dit zijn doe-leerformules waarbij de leerlingen hun persoonlijke mogelijkheden leren verkennen aan de hand van een leeronderneming.

Voor de duur van een schooljaar kruip je in de huid van de ondernemer en richt je een eigen miniatuurbedrijf op waarbij een gekozen product wordt gecommercialiseerd met inzet van personeel en startkapitaal. De nadruk ligt op doen: eerst denken en dan effectief doen. Tijdens dit traject ontmoet je tal van problemen en uitdagingen die je in teamverband dient op te lossen.

Voorstelling lespakket

  • 10 weken blokstage retailmanagement & VM (di - vr)
  • 2 weken blokstage rayonverantwoordelijke (di - vr)
  • Mini-onderneming

Op het einde van het specialisatiejaar ontvang je eveneens je diploma secundair onderwijs en je attest bedrijfsbeheer om later als zelfstandige te kunnen starten. Daarna kan je doorstromen naar de arbeidsmarkt of naar een HBO5-opleiding (Winkelmanagement) professionele bacheloropleiding (Retailmanagement).

Wat na deze richting?

Leerlingen binnen het bso worden in de eerste plaats voorbereid op de arbeidsmarkt. Het grootste deel van onze leerlingen gaat aan de slag binnen de retailsector. Stageplaatsen recruteren vaak leerlingen die daar tijdens hun opleiding een succesvolle stage hebben gelopen. Daarnaast kunnen leerlingen visual merchandising aan de slag als VM'ers, terwijl de leerlingen logistiek ook terecht kunnen in de logistieke sector. 

Door de grondige kennis ICT en de vorming sociale vaardigheden kunnen de leerlingen ook aan de slag gaan als onthaalbediende, zelfstandig ondernemer, politie, brandweer, ... . 

Sommige leerlingen kiezen er ook voor om verdere studies aan te vatten. Zo zijn er diverse opleidingen aan Syntra, zijn er nog andere specialisatiejaren (SenSe) mogelijk en zijn er er hogere studies specifiek voor onze leerlingen. Dit zijn de opleiding HBO5 Winkelmanagement (hoger beroepsonderwijs) en de professionele bacheloropleiding Retailmanagement (hogeschool). Beide opleidingen kan je in Gent volgen. 

Het is een troef van deze studierichting dat leerlingen steeds een waaier aan mogelijkheden behouden. 

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:06 Mei 2024

Welkom op de webstek van EDUGOLO
 

Ontdek onze campus  Info en inschrijvingen  Ontdek onze studierichtingen  Meld je aan (eerste jaar)

Hey, welkom op onze webstek! Door je hier te treffen, heb je interesse in onze school en onze studierichtingen.

Laat je verrassen door wat we te bieden hebben!

Wens je meer info?

Ervaar je moeilijkheden bij het digitaal inschrijven?
Neem dan contact op met de school om een afspraak te maken op 09 355 89 46

Onze directie vertelt je alvast iets meer:

 

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be