EDUGO Secundair onderwijs Lochristi Studieaanbod Tweede Leerjaar B: basisoptie Economie &...
Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad finaliteiten D, D/A, A

Terug naar het overzicht

1e graad / B-stroom

Tweede Leerjaar B: basisoptie Economie & Organisatie

Voor wie?

Hou je van praktijkgericht onderwijs? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Heb je interesse in de sociale sector en ben je creatief? Dan ben je in onze basisopties aan het juiste adres! In het tweede leerjaar B kies je 2 basisopties, telkens voor 5 u.

Voorstelling lessenpakket

Als je voor de basisoptie "economie en organisatie" kiest, dan maak je kennis met de consument, de onderneming en de overheid en je leert over hun rol in de samenleving.

Verder ontwikkel je sociale en communicatieve vaardigheden. Je bekijkt hoe de behoeften van de consument worden beïnvloed door de steeds veranderende maatschappij, de technologische ontwikkelingen en de digitalisering. Je denkt na over de gevolgen voor het milieu en de mobiliteit als consumenten kiezen voor binnenlandse en buitenlandse producten.

Je illustreert de weg die goederen of diensten afleggen vooraleer ze bij de consument komen. In de stad ga je op zoek naar verschillende winkelvormen. Je maakt kennis met verschillende beroepen in een onderneming. Je berekent winst of verlies. Je leert zelf documenten opstellen die nodig zijn in het aankoop- en verkoopproces.

Je ontwikkelt ondernemingszin en aandacht voor ondernemerschap tijdens een ondernemend project. Je komt te weten dat de overheid een rol speelt in de samenleving en hoe ze bijdraagt tot welvaart en welzijn van de consument. Je leert dat data en informatie die je op het internet vindt niet altijd betrouwbaar zijn. Je ontwikkelt je digitale vaardigheden waarbij je gebruik maakt van toepassingen om data op te zoeken, te verwerken en te presenteren.

Wat na deze richting?

De verschillende basisopties sluiten aan bij de studierichtingen die we in de 2e en 3e graad aanbieden. Je kan dus in het 2e jaar al eens proeven van wat een bepaalde studierichting precies inhoudt.

Samen met je leerkrachten zal je op zoek gaan naar wie je bent, wat je echt wil, waar jij sterk in bent en waar je graag nog beter wil in worden.

Lessentabel

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:06 Mei 2024

Welkom op de webstek van EDUGOLO
 

Ontdek onze campus  Info en inschrijvingen  Ontdek onze studierichtingen  Meld je aan (eerste jaar)

Hey, welkom op onze webstek! Door je hier te treffen, heb je interesse in onze school en onze studierichtingen.

Laat je verrassen door wat we te bieden hebben!

Wens je meer info?

Ervaar je moeilijkheden bij het digitaal inschrijven?
Neem dan contact op met de school om een afspraak te maken op 09 355 89 46

Onze directie vertelt je alvast iets meer:

 

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be