EDUGO Secundair onderwijs Lochristi Studieaanbod Beroepsvoorbereidend Leerjaar
Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

1e graad • B-stroom

Beroepsvoorbereidend Leerjaar

Decoratie, Verzorging en voeding

Het beroepenveld “decoratie” bereidt voor op de richtingen behorend tot het beroepssecundair onderwijs, in het bijzonder op de richtingen “schilder- en decoratietechnieken” en “verkoop-etalage”.
Dit beroepenveld wordt gekenmerkt door 7 lesuren decoratie.
In dit beroepenveld wordt een gamma aan decoratietechnieken aangeleerd die verband houden met schilderwerken en woninginrichting. Hierbij liggen de accenten vooral bij het creatieve en het esthetische. Zin voor creativiteit en nauwkeurigheid zijn daarom onmisbaar.

Het beroepenveld “verzorging-voeding” bereidt voor op richtingen behorend tot het beroepssecundair onderwijs, in het bijzonder op de richting “verzorging-voeding”.
Dit beroepenveld wordt gekenmerkt door 2 lesuren personenzorg, 2 lesuren zorg voor leef- en woonsituatie en 3 lesuren zorg voor voeding.

In het vak “personenzorg” wordt geleerd hoe op verantwoorde wijze kan omgegaan worden met allerlei basis- en raakvlakzorgprocessen, voornamelijk met de zorg voor eigen uiterlijk en voorkomen. Verschillende vormen van verzorging en gezondheidsregels behoren tot de lesonderwerpen.

In “zorg voor leef- en woonsituatie” worden de eigenschappen en het onderhoud van textiel bestudeerd. Ook de zorg voor de verschillende leef- en woonruimtes wordt besproken.
In “zorg voor voeding” staat de voedingsleer en het koken centraal. Anderzijds wordt er ook aandacht besteed aan het gebruik van keukengereedschappen en aan het presenteren en opdienen van gerechten.

Bekijk de lessentabel


22 Februari 2019

04 Mei 2019

Op 22 februari kan je EDUGOLO ontdekken! 

Wie graag onze campus bezoekt voor het ingaan van de digitale aanmeldingsperiode, is van harte welkom op onze ontdek-avond. Van 18.00 u. tot 21.00 u. maken we je wegwijs binnen de school en haar verschillende mogelijkheden! Klik hier voor meer info en inschrijving!

Inschrijving 1ste jaar secundair onderwijs!

Leerlingen die zich in het eerste jaar secundair onderwijs bij ons willen inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 moeten zich eerst DIGITAAL aanmelden. Zonder deze aanmelding kan u niet inschrijven. Meer info vindt u hier.

Openschooldag 

Op zaterdag 4 mei 2019 gooien we deuren van onze school open. Wees welkom en ontdek!

 

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be