Secundair onderwijs • 1e, 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

23 Februari 2018

Ken jij Martijn D'Hondt?

Algemeen

EDUGO bestaat 20 jaar. Daarom zetten we de komende weken 20 oud-leerlingen in de kijker. We vroegen hen wat ze nu doen in het leven en hoe ze hun schooltijd beleefd hebben.

Martijn D'Hondt

26 jaar - Leerkracht houtbewerking op campus Glorieux

Volgde les op: Slotendries, campus De Brug, campus Glorieux (Houtbewerking)

Wat houdt je job precies in?

Ik heb 7 jaar gewerkt bij een schrijnwerker. Nadien heb ik de lerarenopleiding gevolgd en stage gevolgd op campus De Brug. Sinds 1 september geef ik les in TSO en BSO.

Ik ben onder de indruk van de groei van houtbewerking. Er is een nieuwbouw en het aantal leerlingen is op korte tijd sterk toegenomen.

Wat is jou bijgebleven uit je tijd op EDUGO?

Ik had een goede band met mijn leerkrachten, ook al was ik zelf niet altijd een voorbeeldige leering. Dit positieve beeld dat ik heb van mijn leerkrachten heeft ook meegespeeld om zelf als leerkracht voor de klas te willen staan.

Wat zijn volgens jou de sterke punten van EDUGO?

Er was op de school een goede opvolging van de leerlingen. Ook de leerkrachten werden sterk ondersteund door de leerlingenbegeleiders. Ook als startende leerkracht heb je het gevoel dat er iemand achter u staat.

Er is ook een goede communciatie, je hebt het gevoel dat je met vragen terecht kan. Dit is zowel een voordeel voor leerkrachten, leerlingen als ouders.

Ik heb ook geïnteresseerde leerlingen die gepassioneerd zijn door het vak.  

Welke vaardigheden of attitudes die je leerde op EDUGO kan je op je werkplek nog steeds gebruiken?

Ik wil graag een vertrouwenspersoon zijn voor mijn leerlingen, zodat zij weten dat ze met problemen bij mij terecht kunnen. Ik wil zorgen voor een band met elke leerling en het beste uit de leerlingen halen.

Contacteer Lochristi

Dorp-Oost 32
9080 Lochristi

Tel: 09 355 89 46

info.lochristi@edugo.be