Secundair onderwijs • 2e en 3e graad ASO

Terug naar het overzicht

01 September 2020

We zijn weer gestart!

De Toren

De Toren verwelkomde deze ochtend 524 leerlingen terug op school. Een recordaantal voor onze campus.

Voor velen was het van 13 maart geleden dat zij nog een volledige dag op de schoolbanken doorbrachten. We startten direct in het nieuwe normaal: handen ontsmetten, mondmaskers dragen, afstand houden, looprichtingen respecteren, ... Zowel voor leerlingen als personeelsleden voelen de maatregelen nog wat onwennig aan, maar iedereen is blij dat ze weer aan de slag kunnen. We zagen vooral blije gezichten (denken we).

Ook de eerste schooldag verliep anders dan anders: voor het welkomwoord van de directeur werden de jaren telkens in twee groepen opgesplist. Daarna gingen ze door naar de klasfoto's en individuele foto's. Positioneren met mondmasker en daarna kort afnemen voor de foto (De mondmaskers werden slechts enkele seconden afgezet, net voor het nemen van de foto). Nadien namen de titularisteams hun klas mee op sleeptouw.

Het middagmaal verloopt in twee shiften: de tweede graad eet tussen 12.15 u. en 12.30 u., de derde graad tussen 12.40 u. en 12.55 u.

Na de middag gingen de lessen van start. De eerste week is het vooral zoeken en bijsturen. Met wat goede wil komen we ver!

Contacteer De Toren

Sint-Jozefstraat 10
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 14

info.toren@edugo.be