Basisonderwijs • Kleuter- en lagere school

Terug naar het overzicht

25 Februari 2021

Maandmoment februari

Sint-Vincentius

MAANDPUNTEN februari

Goeiemorgen beste kijkers en welkom bij ons journaal.

Vandaag zullen we het hebben over: • Verjaardagen • Lien in de klas • Thema energie • Sneeuwpret op Bernadette • Carnaval op school • Dag van de thuistaal • Geluk Verjaardagen

*Afgelopen maand werd er feest gevierd voor: Poyraz, Mamadou Dian, Elias, Emili, Umar, Sidona, Mathias. Proficiat aan de jarigen!

*Juf Lien in de klas.

L2: Samen met juf Lien leerden we de kunstenaar Henri Rousseau kennen. We onderzochten zijn leven en zijn kunstwerken. Na ons onderzoek konden we beginnen aan het echt werk: ‘ een groot pop-up boek’ over het leven Van Henri Rousseau.

L3-4: Thema energie. Wij maakten zelf onze eigen windmolen. Eerst dachten de kinderen na over hun eigen ontwerp. Daarna gingen ze aan de slag met allemaal verschillende materialen. De eindresultaten zagen er bij iedereen anders uit.

*Sneeuwpret op Bernadette Na lang wachten deze winter waren ze er dan … de eerste heerlijke sneeuwvlokken op school. We hadden uren speelpret op de speelplaats en op het plein…Sneeuwballen gooien, sneeuwengelen maken, glijden …en na al dat leuks konden we lekker opwarmen in de klas.

*Carnaval op school De laatste vrijdag voor de krokusvakantie vierden we carnaval op school. Dankzij gekke kostuums en leuke maskers werd het een bonte boel…

In het eerste leerjaar maakten ze hun eigen prachtige maskers, kijk maar mee naar deze prachtige kunstwerkjes.

*Dag van de thuistaal Zondag 21 februari was het de dag van de thuistaal. Ook onze school werd opgefleurd door mooie posters met de vele thuistalen die onze school rijk is. Goeimorgen, bonjour, Hello , Buen dia , gün…alle thuistalen zijn welkom op onze school!

*Geluk: Deze keer gaat de geluksles over talenten. Wat je goed kan, doe je graag en daar word je gelukkig van … daarom is het ook zo fijn, om samen op ontdekking te gaan wat jouw talenten zijn. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt natuurlijk. Soms kun je iets minder goed, maar dan zijn er zeker anderen die je daar dan weer bij kunnen helpen. Iedereen heeft andere talenten!

Contacteer Sint-Vincentius

Sint-Rafaëlstraat 14
9041 Oostakker

Tel: 09 259 21 01

info.vincentius@edugo.be


Contacteer Sint-Bernadette

Sint-Bernadettestraat 249
9000 Gent

Tel: 0468 42 64 61

info.vincentius@edugo.be