Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad • TSO

Elektriciteit-Elektronica

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een theoretisch technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad elektriciteit-elektronica. Leerlingen met een vooropleiding industriële wetenschappen of elektromechanica kunnen ook opteren om deze richting te volgen.

Wat:

3de graad TSO : elektriciteit-elektronica

Waarom:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een hoger onderwijs, type bachelor maar leerlingen kunnen ook opteren om een Se-n-Se jaar te volgen.

Inhoud:

De combinatie van elektriciteit met elektronica is een antwoord op de vraag naar een opleiding die een weerspiegeling is van de industriële werkelijkheid. Het onderscheid tussen deze twee toegepaste wetenschappen elektriciteit en elektronica wordt immers steeds smaller. Nadat de leerlingen in de tweede graad hun eerste stappen gezet hebben in het experimenteel aanleren van elektriciteit en elektronica en programmeren en aansturen van robots, zullen ze in de derde graad ook elektronische schakelingen  ontwerpen, simuleren en uitvoeren. Dit alles gebeurt met de nodige software op Pc’s die uiteindelijk een printfreesmachine aansturen.

Elke leerling beschikt in het labo elektronica over een eigen meetplaats met Pc, 3 universele meettoestellen, oscilloscoop, voeding en functie-generator. In het labo elektriciteit worden proeven met het aansturen van motoren en generatoren en het schakelen van transfo’s uitgevoerd door de leerlingen. Een sterke opleiding in digitale automatie gekoppeld aan het programmeren van PLC’s is in de opleiding opgenomen.

In het zesde jaar zullen de leerlingen uitgedaagd worden om hun vaardigheden en verworven kennis toe te passen op een zelf gekozen eindwerk, theoretisch en praktisch gerealiseerd. De creativiteit van de leerlingen wordt gestimuleerd zodat zij zelfstandig een probleem kunnen oplossen. Ook de algemene vakken zoals talen en wiskunde komen sterk aan bod.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be