Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

3e graad / TSO

Elektriciteit-Elektronica

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een theoretisch technische opleiding en dit perfect aansluitend op de 2de graad elektriciteit-elektronica. Leerlingen met een vooropleiding industriële wetenschappen of elektromechanica kunnen ook opteren om deze richting te volgen.

Voorstelling lessenpakket:

De combinatie van elektriciteit met elektronica is een antwoord op de vraag naar een opleiding die een weerspiegeling is van de industriële werkelijkheid. Het onderscheid tussen deze twee toegepaste wetenschappen elektriciteit en elektronica wordt immers steeds smaller. Nadat de leerlingen in de tweede graad hun eerste stappen gezet hebben in het experimenteel aanleren van elektriciteit en elektronica en programmeren en aansturen van robots, zullen ze in de derde graad ook elektronische schakelingen  ontwerpen, simuleren en uitvoeren. Dit alles gebeurt met de nodige software op Pc’s die uiteindelijk een printfreesmachine aansturen.

Elke leerling beschikt in het labo elektronica over een eigen meetplaats met Pc, 3 universele meettoestellen, oscilloscoop, voeding en functie-generator. In het labo elektriciteit worden proeven met het aansturen van motoren en generatoren en het schakelen van transfo’s uitgevoerd door de leerlingen. Een sterke opleiding in digitale automatie gekoppeld aan het programmeren van PLC’s is in de opleiding opgenomen.

In het zesde jaar zullen de leerlingen uitgedaagd worden om hun vaardigheden en verworven kennis toe te passen op een zelf gekozen eindwerk, theoretisch en praktisch gerealiseerd. De creativiteit van de leerlingen wordt gestimuleerd zodat zij zelfstandig een probleem kunnen oplossen. Ook de algemene vakken zoals talen en wiskunde komen sterk aan bod.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een hoger onderwijs, type bachelor maar leerlingen kunnen ook opteren om een Se-n-Se jaar te volgen.

 

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde/natuurwetenschappen 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 2
Wiskunde 4
Elektriciteit - elektronica TV 18

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina:Info en inschrijven

Op 1 september 2021 start de modernisering van de tweede graad. De leerlingen van het derde jaar maken dan een keuze uit het vernieuwde studieaanbod.

Voor de leerlingen die dit schooljaar reeds gestart zijn in het derde jaar en overgaan naar het vierde jaar verandert er niets. Wie volgend jaar vanuit een andere school instapt in het vierde jaar maakt een keuze uit het bestaande studieaanbod.

Heb je interesse in ons vernieuwde aanbod voor het derde jaar of over het bestaande studieaanbod? Geef dan via onderstaande knop je contactgegevens door in het formulier.

Wij contacteren jou van zodra er bijkomende informatie is over het studieaanbod en/of de inschrijvingsmodaliteiten.

Vanaf maandag 19 april kan u online inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal vanaf dan op deze website beschikbaar zijn.

Formulier voor digitale opendeurdag 

Inschrijven 

Bestelling materiaal 

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be